Άνοδος για την ΕΡΤ στον δείκτη εμπιστοσύνης κοινού του Reuters

Άνοδος για την ΕΡΤ στον δείκτη εμπιστοσύνης κοινού του Reuters
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (24/09/2021).

24 Σεπτεμβρίου 2021

Χαμόγελα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς σύμφωνα με την ετήσια μέτρηση του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων κατέγραψε άνοδο στη λίστα με τα πιο έμπιστα ελληνικά ΜΜΕ σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα, το 2020 η ΕΡΤ βρισκόταν στην ένατη θέση με 55% θετικές κριτικές και 22% αρνητικές, ενώ φέτος είναι τρίτη με 58% και 21% αντίστοιχα, πίσω μόνο από το Dikaiologitika.gr (62% θετικές, 14% αρνητικές) και την Καθημερινή (60% θετικες, 18% αρνητικές). «Ο πλουραλιστικός και νηφάλιος τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο ενημερωτικός τομέας της ΕΡΤ όχι μόνο επιβραβεύεται ολοένα και περισσότερο από τους πολίτες, αλλά επιβεβαιώνεται πλέον και από μια διεθνή έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters που κατατάσσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση πρώτη από όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα στον δείκτη εμπιστοσύνης των πολιτών», αναφέρει χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου της η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Πρώτος στις αρνητικές κριτικές εμφανίζεται και το 2021 ο ΣΚΑΪ με 33%.

-------------------------

Οι πρώτοι καλεσμένοι του «The 2Night Show» για τη νέα σεζόν.

Με έναν ηθοποιό και έναν Ολυμπιονίκη θα ανοίξει η αυλαία του δημοφιλούς talk show του ΑΝΤ1, την ερχόμενη Δευτέρα στις 23.30. Οι πρώτοι καλεσμένοι του Γρηγόρη Αρναούτογλου θα είναι ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ο οποίος φέτος πρωταγωνιστεί στην τρίτη σεζόν των «Άγριων Μελισσων», και ο κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος που κατέκτησε ένα από τα χρυσά μετάλλια της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

-------------------------

Στο Mega «μετακομίζει» το «X Factor».

Νέα τηλεοπτική στέγη για το δημοφιλές talent show. Έχοντας περάσει από τον ΑΝΤ1, τον ΣΚΑΪ και πιο πρόσφατα το Open, το «X Factor» θα προβάλλεται στο εξής από το Mega, το οποίο ήρθε σε συμφωνία με την Fremantle και την Syco Entertainment για τα δικαιώματά του στην Ελλάδα. «Η χαρά μας που το «X Factor» θα ενταχθεί στο πρόγραμμά μας είναι μεγάλη. Πρόκειται για ένα σόου που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο χώρο της μουσικής κι αυτό καθιστά την πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη. Θεωρώ πως στη νέα του διαδρομή θα ενθουσιάσει τόσο τους συμμετέχοντες, όσο και τους τηλεθεατές», δήλωσε σχετικά ο διευθυντής προγράμματος του καναλιού, Κώστας Σούσουλας.

-------------------------

Στη Nova ο ΠΑΟΚ και (μελλοντικά) η Premier League.

Μια συμφωνία που είχε κλείσει εδώ και μέρες, ανακοινώθηκε σήμερα. Ο «δικέφαλος του Βορρά» γίνεται η έκτη και τελευταία ομάδα της Super League 1 που συμφωνεί με την συνδρομητική πλατφόρμα του United Group, η οποία θα μεταδίδει όλους τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα, για τη σεζόν 2021-2022. Στην ανακοινωσή της η Nova σημείωσε ότι από την επόμενη σεζον θα παίζουν στα αθλητικά κανάλια της και οι αγώνες της Premier League.

-------------------------

Νέες θεματικές playlists με παιδικά τραγούδια στο Heaven Kids.

Με ακόμα περισσότερα τραγούδια εμπλουτίστηκε το περιεχόμενο του παιδικού καναλιού της Heaven στο YouTube. Συγκεκριμένα, προστέθηκαν άλλες 5 playlists με διαφορετικό περιεχόμενο η καθεμία, εκ των οποίων οι 4 με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου. Πρόκειται για τις «Για Να Μαθαίνουν Τα Μικρά Παιδιά - Τα Μεγαλύτερα Ελληνικά Λαϊκά Τραγούδια» με επανεκτελέσεις λαϊκών τραγουδιών, «Ταξίδι με τα χρώματα» στην οποία τα παιδιά εξοικειώνονται μετά μουσικής με τα χρώματα, «Και Τα Καλύτερα Θα ‘ρθουν» με 14 μεγάλες επιτυχίες, «Τραγουδάκια Για Το Φθινόπωρο» για την εποχή που διανύουμε και «Μαθαίνω με τον Hippoβρύχιο» που είναι σειρά εκπαιδευτικών βίντεο από τον Φραγκίσκο Βιδάλη.