Πιο νεανική και εναλλακτική η νέα ΕΡΤ2

Πιο νεανική και εναλλακτική η νέα ΕΡΤ2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έγινε σήμερα η παρουσίαση του νέου της προγράμματος.

02 Νοεμβρίου 2021

Άλλαξε εν μέρει το προφίλ του δεύτερου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης. Μέσα από μια διαδικτυακή εκδήλωση που έλαβε χώρα σήμερα, ο γενικός διευθυντής προγράμματος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, η γενική διευθύντρια marketing Κωνσταντίνα Κουτρούλη, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής προγράμματος Κωνσταντίνος Μπουρούνης και η διευθύντρια προγράμματος Τζένη Βαφάκου, παρουσίασαν στους συντάκτες των media τη νέα ΕΡΤ2.

Το πρόγραμμά της, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του, σκοπεύει να παρουσιάσει μια «πολύ σύγχρονη και εξωστρεφή εικόνα» κάνοντας στροφή σε πιο νεανικά και εναλλακτικά κοινά. Συνολικά 10 εκπομπές και 15 νέα πρόσωπα θα κάνουν ή έχουν ήδη κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2, όπως η Δάφνη Καραβοκύρη, η Τζένη Μελιτά, η Ξένια Ντάνια, ο Σπύρος Μαργαρίτης, η Ήρα Κατσούδα, ο Γιάννης Κορφιάτης, ο Ανδρέας Λαγός, ο Γιώργος Μουχταρίδης, ο Κρίτωνας Πουλής, η Μαριάννα Σκυλακάκη, η Μαρία Γιαννιού, η Στέλλα Κάσδαγλη και ο Χρήστος Νικολόπουλος.

Από τα σημαντικότερα που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ήταν η προσθήκη μιας πρωινής infortainment εκπομπής με τίτλο «Κυψέλη», που θα παρουσιάζουν οι Δάφνη Καραβοκύρη, Τζένη Μελιτά και Ξένια Ντάνια, καθημερινά στις 9 το πρωί με θέματα για την κοινωνία, την τεχνολογία, την ευζωία, τις τέχνες, τον πολιτισμό και την καθημερινότητα. Το νέο πρωινό έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες νέες εκπομπές που έχουν ανακοινωθεί όπως τα «Van Life», «Sing the spot», «Το Δίκτυο», «Μικρά βιβλία, μεγάλες ιδέες», «Ιστορίες όμορφης ζωής», «Ρορ Hellas», «Επικίνδυνες», «300+2», «Μια εικόνα, χίλιες σκέψεις» κ.ά.

Στο πρόγραμμα της ΕΡΤ2 επιστρέφουν με νέα επεισόδια και παλιότερες εκπομπές όπως τα «Art Week», «Η ζωή είναι στιγμές», «Στα άκρα», «Κλεινόν άστυ», «ΜΑΜΑ-ΔΕΣ», «Πλάνα με ουρά», «Μονόγραμμα», «Η εποχή των εικόνων» και «Το μαγικό των ανθρώπων», αλλά και η ανανεωμένη «Αυλή των Χρωμάτων» με τον Χρήστο Νικολόπουλο, την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Κώστα Μπαλαχούτη, κάθε Σάββατο βράδυ με αφιερώματα στο λαϊκό τραγούδι. Τέλος, το δεύτερο κανάλι της ΕΡΤ θα έχει και μια αθλητική «πινελιά», καθώς -εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει η δημόσια τηλεόραση- η Formula 1 θα συνεχίσει να προβάλλεται από τις συχνότητές του.