Εργάστηκαν 2 μήνες το καλοκαίρι του 2020 και 4 μήνες το καλοκαίρι του 2021

Εργάστηκαν 2 μήνες το καλοκαίρι του 2020 και 4 μήνες το καλοκαίρι του 2021
Ακολουθήστε μας στο Google news

ΔΑΝΑΟΣ, απογευματινή προβολή, Κυριακή.

17 Ιανουαρίου 2022

 

Της Κατερίνας Σταματάκη
(Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων)

Μια ξεκάθαρη εικόνα της τεράστιας πτώσης των καλλιτεχνικών θεαμάτων, η οποία δημιουργεί ασφυξία οικονομική στις επιχειρήσεις και στους καλλιτέχνες. Γιατί η ίδια εικόνα επικρατεί και στο θέατρο και να μη μιλήσουμε για τη μουσική που αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται καν ως καλλιτεχνική δράση. Επιχειρήσεις και καλλιτέχνες ασφυκτιούν οικονομικά, επαγγελματικά και δημιουργικά, αφού τους έχει φιμωθεί πρακτικά κάθε δράση.
Είναι ανυπολόγιστη η ζημιά που έχει υποστεί ο καλλιτεχνικός χώρος και οι 15 ή 30 ημέρες του επιδόματος Ιανουαρίου, είναι μία εξαιρετικά μικρή βοήθεια, απέναντι στην συνολική κατάσταση την οποία προβάλουμε με κάθε τρόπο, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει μακροπρόθεσμη πολιτιστική πολιτική που θα στηρίξει σθεναρά τον κλάδο και θα τον βοηθήσει ουσιαστικά.
Οι καλλιτέχνες και οι εταιρείες διοργάνωσης συναυλιών, θα έπρεπε να υποστηρίζονται διαρκώς οικονομικά, χωρίς επιστροφές προκαταβολών, με επιδοτήσεις ενοικίων επιχειρήσεων και εργαζομένων και αναστολή προσωπικού των επιχειρήσεων, γιατί εργάστηκαν 2 μήνες το καλοκαίρι του 2020 και 4 μήνες το καλοκαίρι του 2021. Όλο το υπόλοιπο διάστημα από το Φεβρουάριο του 2020 μέχρι σήμερα είμαστε όλοι άνεργοι και δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να εργαστούμε με ομαλότητα πριν το καλοκαίρι.