Το νέο τεύχος του Rolling Stone Greece έρχεται το Σάββατο

Το νέο τεύχος του Rolling Stone Greece έρχεται το Σάββατο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου κυκλοφορεί με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

25 Ιανουαρίου 2022

 

Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΑΡΛΗ
διευθύντριας «Rolling Stone Greece»

Ο Καναδός Abel Tesfaya, πιο γνωστός ως The Weeknd, κάνει ποδαρικό στο 2022 με ένα συγκλονιστικά απολαυστικό χορευτικό άλμπουμ. Η πλούσια, αισθησιακή ποπ του Dawn FM θυμίζει τη χρυσή εποχή της bedroom soul, συζητιέται διαρκώς από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να λείψει από τις σελίδες του «Rolling Stone Greece» μια συνολική παρουσίαση του καλλιτέχνη μαζί με μια αναδρομή στα προηγούμενα άλμπουμ του.

Οταν σκέφτεται κάποιος την ηλεκτρονική ελληνική σκηνή, είναι αδύνατον να μην πιάσει το νήμα από την πρωτοπόρο Λένα Πλάτωνος, μια μουσικά μεγαλοφυή και συγκινητικά ανθρώπινη δημιουργό. Στο τεύχος Φεβρουαρίου την ακούμε με προσοχή καθώς μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και ιστορίες από τη ζωή της. Μας μίλησε επίσης για τους νέους Ελληνες μουσικούς που εκτιμά, ενώ η Σtella, ο Pan Pan, ο Γιάννης Βεσλεμές, η Μελεντίνη κι ο Κωνσταντίνος Βήτα από τους Στέρεο Νόβα αναφέρουν το πώς εκείνη επηρέασε τη δική τους μουσική.

Σε μια μίνι συνέντευξη, ένας μουσικός με τελείως διαφορετικό ύφος και με το δικό του προσωπικό στιλ, ο Σπύρος Γραμμένος, μας εξηγεί πως το crowdfunding μπορεί να αποβεί σωτήριο για την ανεξαρτησία των δημιουργών σήμερα.

Λίγο καιρό μετά τις υστερικές αντιδράσεις των ένθερμων χριστιανών που θεώρησαν πως η πίστη τους βάλλεται από ένα meme που ανάρτησε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, αναρωτιόμαστε αν ο Διαφωτισμός τελικά έφτασε ποτέ στην Ελλάδα και ζητάμε από μια νομικό να αναλύσει το ζήτημα της βλασφημίας.

Οσο περνάει ο καιρός το κύμα του #metoo δεν χάνει καθόλου την ορμή του, αντιθέτως έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερα περιστατικά κακοποίησης από διάσημους και μη. Η μεγάλη έρευνα του αμερικανικού «Rolling Stone» που αποκαλύπτει ότι η σκοτεινή περσόνα του Marilyn Manson δεν ήταν μια σκηνική περφόρμανς αλλά η πραγματική, καθ’ όλα κακοποιητική προσωπικότητα του Warner, παρουσιάζεται σε ένα μεγάλο θέμα, το οποίο αναδεικνύει και τις ευθύνες της μουσικής βιομηχανίας που του επέτρεψε για χρόνια να δρα ανενόχλητος με τις ευλογίες των ΜΜΕ που αύξαναν την κυκλοφορία τους.

Κι αν στην καρδιά του χειμώνα –με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν– οι καλοκαιρινές διακοπές και οι συναυλίες είναι το τελευταίο που σκέφτεται κανείς, οι metalheads και οι fans των κλασικών ροκ και μπλουζ συγκροτημάτων ίσως και να αρχίσουν να ονειρεύονται έναν τέτοιο συνδυασμό. Γιατί, φέτος, σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσουν διακοπές στο Αιγαίο με συναυλίες αγαπημένων συγκροτημάτων σε ένα περιβάλλον τελείως διαφορετικό από τις μεγάλες αρένες και τα σκοτεινά υπόγεια, αυτό τους καταστρώματος πολυτελών κρουαζιερόπλοιων. Το αν αυτό θα τους ενθουσιάσει ή θα τους κάνει να νιώσουν συνταξιούχοι είναι άγνωστο.

Οσο για το τι γύρευε ο Ενιο Μορικόνε στη Λάρισα, η απάντηση στις σελίδες του «Rolling Stone Greece».