«Κύριε Μαύρο, μήπως θα πρέπει να αναρωτηθείτε για την αξιοπιστία της δουλειάς σας;»

«Κύριε Μαύρο, μήπως θα πρέπει να αναρωτηθείτε για την αξιοπιστία της δουλειάς σας;»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κείμενο-καταγγελία του Βασίλη Κουφόπουλου για τις μετρήσεις της MRB και της Global Link.

24 Μαρτίου 2022

Με αφορμή τις ωριαίες ακροαματικότητες του τελευταίου διμήνου, οι οποίες ανεβαίνουν εδώ, στο e-tetRadio, τις τελευταίες ημέρες, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ 100.3 και των «Τυπολογιών» του Παρόντος ανάρτησε στην ηλεκτρονική έκδοση της στήλης, ένα κείμενο διαμαρτυρίας προς τον Δημήτρη Μαύρο. Τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της MRB η οποία (συν)διεξάγει τις επίσημες μετρήσεις ακροαματικότητας των ραδιοσταθμών.

Εκεί ο Βασίλης Κουφόπουλος σχολιάζει ότι με βάση τα ευρήματα της έρευνας «δεν ακούει σχεδόν κανείς τον πρώτο σε ακροματικότητα σταθμό και δεν ενημερώνεται για μεγάλα γεγονότα» και ότι οι ακροατές της εκπομπής του, που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «περιμένουν στην ουρά για να βγουν στον αέρα», είναι «φαντάσματα» για την MRB. Επιπλέον, παραθέτει και καταγγελία ακροατή του που υποστήριξε ότι η αρμόδια ερευνήτρια τον ρωτούσε με επιμονή αν άκουσε έναν συγκεκριμένο ροκ σταθμό, παρόλο που εκείνος δήλωσε ότι ακούει ΣΚΑΪ 100.3.

Μια τοποθέτηση επί προσωπικού στην εφημερίδα, όπου και εργάζομαι. Έφτασα στο 2022, μετά από 22 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο ραδιόφωνο για να κατατάξει την εκπομπή μου στον ΣΚΑΪ, η MRB του Δημήτρη Μαύρου, στην 27η θέση της μέτρησης. Αν δεχθούμε πως ισχύουν τα ποσοστά αυτά που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του www.e-tetradio.gr την ώρα μετάδοσης της, δεν ακούει σχεδόν κανείς τον πρώτο σε ακροματικότητα σταθμό και δεν ενημερώνεται για μεγάλα γεγονότα, όπως ο Πόλεμος στην Ουκρανία ή η Κακοκαιρία στην Αττική.

Με άλλα λόγια, οι ακροατές που περιμένουν στην ουρά για να βγουν στον αέρα και στέλνουν μηνύματα στον υπολογιστή του σταθμού, είναι …φαντάσματα και δεν μπορούν να εντοπιστούν από την έρευνα που διεξάγεει η MRB από κοινού με την Global Link για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ.

Ευτυχώς όμως, όπως λένε πως “ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη”. Τις προάλλες, λοιπόν, βγήκε στον αέρα ακροατής για να δηλώσει, πως τον κάλεσαν από την εταιρεία για τη ραδιοφωνική μέτρηση και ενώ απάντησε πως “ακούει ΣΚΑΪ και Κουφόπουλο” και η ερευνήτρια τον ρωτούσε με επιμονή, αν ακούει συγκεκριμένο ροκ σταθμό!

Κύριε Μαύρο, μήπως θα πρέπει να αναρωτηθείτε για την αξιοπιστία της δουλειάς σας; Αν δεν το κάνετε, τουλάχιστον, να μην παίζετε με τη δουλειά των άλλων.

Με εκτίμηση

Βασίλης Κουφόπουλος