Έρευνα για το εμπόριο ανθρώπων από το «Vice Specials»

Έρευνα για το εμπόριο ανθρώπων από το «Vice Specials»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής.

05 Απριλίου 2022

Ένα από τα μεγαλύτερα οργανωμένα εγκλήματα στον κόσμο, σύμφωνα με οργανώσεις που έχουν ως σκοπό την καταπολέμησή του, ερευνά αυτή την εβδομάδα το «Vice Specials». Την ερχόμενη Πέμπτη στις 01.30 η εκπομπή του Vice και του ΑΝΤ1 εστιάζει στο εμπόριο ανθρώπων, αναδεικνύοντας τις διαστάσεις που έχει πάρει στην Ελλάδα, η οποία λόγω της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη θεωρείται χώρα διέλευσης αλλά και προορισμού, όπως αναφέρει το κανάλι.

Το «Vice Specials» ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να δώσει βήμα σε μέλη της οργάνωσης «Α21», που δραστηριοποιήται αποκλειστικά στη μάχη κατά της εμπορίας ανθρώπων, και ακολούθησε τη δράση του Τμήματος Αντιμετώπισης Εμπορίας Ανθρώπων στην πόλη. Στην κάμερα μιλούν εξειδικευμένοι αξιωματικοί οι οποίοι αναλύουν το προφίλ των εγκληματιών, και περιγράφουν τις διαστάσεις του εγκλήματος και τις μεθόδους αντιμετώπισής του.

Επιπλέον, η εκπομπή ταξίδεψε και μέχρι την Αλβανία, ρίχνοντας «φως» σε μια πρόσφατη υπόθεση γυναικοκτονίας με θύματα δύο αδελφές, που εξωθούνταν από τον θύτη τους σε εξαναγκαστική πορνεία, και μιλά με μια γυναίκα που επέζησε της εμπορίας ανθρώπων, έχοντας πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.