Κλείνει δύο κανάλια κι ένα ραδιόφωνο το BBC

Κλείνει δύο κανάλια κι ένα ραδιόφωνο το BBC
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στα πλαίσια ενός σχεδίου για ευρείες περικοπές στον οργανισμό.

27 Μαΐου 2022

Στην διακοπή δραστηριοτήτων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, με ταυτόχρονη επένδυση στις on demand υπηρεσίες, θα προχωρήσει τα επόμενα χρόνια το BBC. Χθες ανακοινώθηκε επισήμως, ότι ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας αποφάσισε να κλείσει δύο τηλεοπτικά του προγράμματα, το πολιτιστικό BBC Four και το παιδικό CBBC, και ένα ραδιοφωνικό, το BBC Radio 4 Extra που παίζει θεατρικές παραστάσεις, κωμικά σόου και παιδικές εκπομπές. Και τα τρία μέσα σχεδιάζεται να μετακινηθούν στις on demand πλατφόρμες, BBC iPlayer και BBC Sounds, αλλά σε τουλάχιστον τρία χρόνια από τώρα.

Η βρετανική δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε και άλλες περικοπές και συγχωνεύσεις, όπως η συγχώνευση του τοπικού BBC News με το διεθνές BBC World News, το οποίο εκπέμπει και στην Ελλάδα μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ, η μετατροπή διεθνών υπηρεσιών του BBC σε αποκλειστικά ψηφιακές, την διακοπή των ξεχωριστών εκπομπών για τα βραχέα του BBC Radio 4, οι αλλαγές στην δομή περιφερειακών προγραμμάτων, η εύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης για υπηρεσίες όπως οι ορχήστρες του BBC κ.ά.

Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με το ίδιο το BBC, θα οδηγήσουν στην απώλεια έως 1.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα χρόνια, με τις περικοπές να αγγίζουν τις 200 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο.