Διαλέξτε ποιο από τα δύο σας κάνει για το Open (update)

Διαλέξτε ποιο από τα δύο σας κάνει για το Open (update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πληροφορίες για τις κινήσεις των Μπάκου-Καϋμενάκη, για το «ανοιχτό κανάλι» αλλά και τα Action24 και Kontra.

03 Ιουνίου 2022

update: Σημερινό (03/06) δημοσέυμα της στήλης «Secret» των Παραπολιτικών, αναφέρει μια ενδιάμεση εκδοχή. Ότι οι κινήσεις των δύο επενδυτών στα ΜΜΕ θα εξαρτηθούν από το «ναι» ή το «όχι» του Ιβάν Σαββίδη. Αν ο ομογενής επιχειρηματίας συμφωνήσει, τότε θα μπουν μόνο στο Open και θα αφήσουν τα περιφερειακά κανάλια, ενώ αν διαφωνήσει θα γίνει το ακριβώς αντίθετο. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο Ανδρέας Κουρής ζητά για το Kontra 15 εκατομμύρια ευρώ, συν των υποχρεώσεων του καναλιού, ενώ ο Διονύσης Παναγιωτάκης για το Action24 7 εκατομμύρια ευρώ.

-------------------------

Ένα από τα μεγαλύτερα «σήριαλ» στον χώρο των media εδώ και μήνες, είναι το ιδιοκτησιακό του Open. Επενδυτές πάνε κι έρχονται, με τον Ιβάν Σαββίδη να παραμένει μέχρι στιγμής ο μόνος ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού. Στα τελευταία «επεισόδια» πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Μπάκος και ο Γιάννης Καϋμενάκης, το επιχειρηματικό δίδυμο που πρόσφατα πούλησε τις μετοχές του στην Ελλάκτωρ στην Motor Oil, της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Χθες, λοιπόν, το fimotro.gr του Γιάννη Παπαγιάννη ανέφερε ότι οι Μπάκος-Καϋμενάκης δεν ενδιαφέρονται πια για το Open, καθώς η συμφωνία τους «ναυάγησε οριστικά», και επιπλέον είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση εξαγοράς των περιφερειακών καναλιών για τα οποία συζητούσαν. Εν προκειμένω το Action24 και το Kontra, σύμφωνα με πρόσφατα (άλλα) δημοσιεύματα.

Σήμερα, όμως, το reader.gr της Liquid Media (gazzetta.gr, insider.gr κ.ά.) αναφέρει το ακριβώς αντίθετο. Ότι όχι μόνο οι Μπάκος-Καϋμενάκης μπαίνουν μετοχικά στο Open, αλλά και ότι θα το πράξουν μαζί με έναν τρίτο επενδυτή που «έχει ήδη ισχυρή παρουσία στον χώρο των εγχώριων μέσων μαζικής ενημέρωσης». Με τις μεταξύ τους συζητήσεις να έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Διαλέγετε και παίρνετε.