Ανεβαίνουν το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 και το Kosmos 93.6

Ανεβαίνουν το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 και το Kosmos 93.6
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ξεχωρίζουν στον ανταγωνισμό τους με τα υπόλοιπα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, αλλά και γενικότερα.

26 Ιουνίου 2022

Μπορεί ο ενημερωτικός τομέας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων («ραβασάκια» για την Ικαρία, ψεύτικες ανταποκρίσεις από τη Μόσχα, «φίμωση» του Δημήτρη Μητσοτάκη, οδηγίες για να κλέβουμε βενζίνη, χαμηλές τηλεθεάσεις κ.ά.), ωστόσο στον ψυχαγωγικό τομέα γίνεται μια πολύ καλή δουλειά. Όχι μόνο στην τηλεόραση, κυρίως με τις σειρές της ΕΡΤ1 και το ERTflix, αλλά και στο ραδιόφωνο. Εκεί, λοιπόν, δύο προγράμματα της ΕΡΑ ξεχωρίζουν. Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 και το Kosmos 93.6.

Στις τελευταίες τάσεις ακροαματικότητας, μέχρι τις 19/06, το «έντεχνο» και το «εναλλακτικό» ραδιόφωνο της ΕΡΤ βρέθηκαν στην 23η και την 24η θέση αντίστοιχα, ανάμεσα σε 38 σταθμούς, με μέσους όρους πέριξ του 5% επί των ακροατών, που μεταφράζεται σε πάνω από 4% επί του πληθυσμού. Περίπου τρεις μονάδες πιο κάτω ακολούθησαν το Τρίτο Πρόγραμμα 90.9, που είναι μια κατηγορία μόνο του και ο Zeppelin 106.7 που ανέβηκε γρήγορα και βρίσκεται, ακόμη, σε πρώιμο στάδιο παίζοντας μόνο μουσική.

Διόλου άσχημες επιδόσεις, ειδικά για το Δεύτερο και το Kosmos. Μια επιτυχία που πιστώνεται αφενός στον επικεφαλής των ψυχαγωγικών προγραμμάτων της ΕΡΑ, Φώτη Απέργη, η θητεία του οποίου ανανεώθηκε πρόσφατα, και τους επικεφαλής των δύο σταθμών, την Μαρία Κοζάκου και τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο αντίστοιχα.