«Κατά της εύρυθμης λειτουργίας της ΕΡΤ η στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ»

«Κατά της εύρυθμης λειτουργίας της ΕΡΤ η στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιστολή του Κωνσταντίνου Ζούλα στην πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών.

04 Ιουλίου 2022

Την αντίθεσή του και στη νέα στάση εργασίας που προκήρυξε για σήμερα η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ, από τις 12.00 έως τις 16.00, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΡΤ. Σε κείμενό του προς την πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών, Μαρία Αντωνιάδου, αναφέρει ότι «στρέφεται κατά της εύρυθμης λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», καθώς όπως λέει εκεί εργάζονται οι περισσότεροι δημοσιογράφοι των δημοσίων μέσων ενημέρωσης, αλλά και ότι σε εκείνο το χρονικό διάστημα προβάλλονται δύο δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1, στις 12.00 και στις 15.00.

Στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Ζούλας ανέφερε μια σειρά από πρωτοβουλίες τις οποίες έχει πάρει, μαζί με τον Γιώργο Γαμπρίτσο, για τα εργασιακά θέματα των δημοσιογάφων της ΕΡΤ όπως για τις αμοιβές τους, τα δεδουλευμένα τους για το διάστημα που ήταν κλειστή η ΕΡΤ, το νέο οργανόγραμμα, τις διαδικασίες συνταξιοδότησης και την εφαρμογή της ΣΣΕ. Κι επιπλέον δήλωσε ότι θέλει να συνεργαστεί με την Ένωση Συντακτών, προκειμένου να λυθούν τα όποια ζητήματα προβάλλει.

Στο τέλος, όμως, στράφηκε ξανά εναντίον των στάσεων εργασίας, λέγοντας απευθυνόμενος στη Μαρία Αντωνιάδου ότι «εσείς προσωπικά γνωρίζετε πολύ καλά από τη συνδικαλιστική σας πείρα, που μπορεί να οδηγήσει η «λογική» των συνεχόμενων και αδιέξοδων κινητοποιήσεων, όταν αυτές δεν εδράζονται σε λογικά και δίκαια αιτήματα τα οποία μπορούν στην εκάστοτε συγκυρία να ικανοποιηθούν, αλλά υποκρύπτουν, ενδεχομένως, άλλες σκοπιμότητες».