Zeppelin 106.7: Εξέπεμψε αιφνιδιαστικά, ανέβηκε γρήγορα

Zeppelin 106.7: Εξέπεμψε αιφνιδιαστικά, ανέβηκε γρήγορα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έναν χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει σήμερα ο ροκ σταθμός της ΕΡΑ.

27 Αυγούστου 2022

Στις 27 Αυγούστου του 2021 η Αθήνα ξύπνησε, χωρίς να το καταλάβει, με ένα νέο ραδιόφωνο. Η ΕΡΤ με μια αιφνιδιαστική κίνηση, έβγαλε στον αέρα μέσα από την αναξιοποίητη συχνότητα των 106.7 έναν ροκ σταθμό, τον Zeppelin. Ήταν ο πρώτος που η δημόσια ραδιοφωνία έθεσε σε λειτουργία στα FM, μετά από 20 χρόνια, όταν λάνσαρε το Kosmos 93.6 το 2001. Δημιουργοί του ήταν ο διευθυντής της ΕΡΑ, Φώτης Απέργης, και ο Νίκος Νικολακόπουλος, ένας από τα πιο έμπειρους «ραδιοφωνατζήδες» που είχε «θητεύσει» επιτυχώς και σε ένα άλλο ροκ ραδιόφωνο, τον Red 96.3.

Από τις πρώτες κιόλας ώρες της λειτουργίας του, ο Zeppelin 106.7 απέσπασε πολλές θετικές κριτικές, κυρίως για το διευρυμένο playlist του σε σύγκριση με εκείνα των δύο «μεγάλων» του ανταγωνισμού του. Γεγονός που αποτυπώθηκε και στις ακροαματικότητες, καθώς έχει καταφέρει να ανέβει πολύ, για τα δεδομένα του. Οι μέσοι όροι του σταθμού από τον περασμένο Ιανουάριο που μπήκε στις μετρήσεις μέχρι το τέλος της σεζόν, κινήθηκαν ανάμεσα στο 2-3%, ενώ στην κατάταξη βρίσκεται λίγο κάτω από το Top 30. Πάνω από προγράμματα της ΕΡΑ όπως το Πρώτο, το Τρίτο και η ΕΡΑ Σπορ, τον Alpha 98.9, τον Athens Voice 102.5 και το Κανάλι 1 90.4.

Διόλου άσχημα για έναν ραδιοσταθμό που στήθηκε κυριολεκτικά από το μηδέν, δεν διαφημίζεται πολύ από την ΕΡΤ, αντιμετωπίζει προβλήματα κάλυψης στα FM και εκπέμπει μόνο μουσική, χωρίς εκπομπές και διαφημίσεις.

Από το e-tetRadio ευχές για μακροημέρευση.