Οι Greta Van Fleet στο επόμενο άλμπουμ θα είναι «λίγο πιο ωμοί»

Οι Greta Van Fleet στο επόμενο άλμπουμ θα είναι «λίγο πιο ωμοί»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενα από τα πιο δημοφιλή νεανικά ροκ συγκροτήματα στις μέρες μας.

07 Σεπτεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Κατά τη διάρκεια μιας νέας συνέντευξης, ο μπασίστας Sam Kiszka αποκάλυψε ότι η μπάντα βρίσκεται "αρκετά μακριά" (pretty far into - λογοπαίγνιο με τον τίτλο του Lp) όσον αφορά το τρίτο στούντιο άλμπουμ της και ότι θα ακούγεται πιο κοντά σε αυτό που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια των ημερών τους ως garage band.

Μετά από μια σπουδαία χρονιά περιοδείας, ανοίγοντας για τους Metallica και ξεκινώντας επίσης τη δική τους headlining έχουν πλέον επικεντρωθεί στο επερχόμενο Lp. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους The Battle at Garden's Gate κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2021 και ο Kiszka, ο οποίος είναι ο νεότερος από τα τρία αδέρφια του συγκροτήματος, εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ότι ελπίζει να είναι "προκλητικό" για τους ακροατές του.

«Ακούμε πολλά πράγματα, όχι από επιλογή, σε ορισμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, που παίζουν "δημοφιλή μουσική" και δεν έχουν ουσία. Σου λένε ακριβώς τι να σκεφτείς και γιατί», δήλωσε ο μπασίστας κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του podcast Consequence του Kyle Meredith. «Δεν αφήνουν τίποτα το μυστηριώδες. Κάτι που σχεδόν προσβάλλει τη νοημοσύνη των ανθρώπων. Δεν σου δίνει τη δυνατότητα να ξεσπάσει το μυαλό σου και να αρχίσεις να πυροβολείς δημιουργικά».

«Τώρα ήρθε η ώρα να γίνουμε δημιουργικοί και να σκεφτούμε κάτι διαφορετικό, γιατί πάντα θέλαμε να κάνουμε αυτό το άλμπουμ - πάντα θέλαμε να κάνουμε το Garden's Gate, και το κάναμε», είπε. «Αλλά ξέραμε ήδη ποιο ήταν
το επόμενο βήμα , στην πραγματικότητα το δουλεύουμε αυτή τη στιγμή, το τρίτο άλμπουμ. Έχουμε προχωρήσει αρκετά και δυστυχώς δεν μπορώ να πω πολλά γι' αυτό, αλλά το όλο concept είναι να επιστρέψουμε σχεδόν στις ρίζες αυτού που κάναμε. Κάπως να φέρουμε τις σκέψεις μας πίσω σε εκείνη την εποχή του γκαράζ, χωρίς να ξοδεύουμε τόσο χρόνο για να το κάνουμε τέλειο, αλλά απλά να αποτυπώσουμε αυτό που συμβαίνει και να το εξωραΐσουμε, να το κάνουμε συναρπαστικό και ωμό».