Nothing Compares αλλά χωρίς το Nothing Compares 2 U

Nothing Compares αλλά χωρίς το Nothing Compares 2 U
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι κληρονόμοι του Prince αρνήθηκαν στη Sinéad O Connor να το χρησιμοποιήσει.

01 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Οι κληρονόμοι του Prince αρνήθηκαν στο “Nothing Compares”, ένα νέο ντοκιμαντέρ για τη Sinéad O'Connor, τα δικαιώματα της διασκευής του τραγουδιού του Prince, "Nothing Compares 2 U". Σε δήλωσή της στο Billboard, η ετεροθαλής αδελφή και συγκληρονόμος του Prince έγραψε: "Δεν αισθάνθηκα ότι της άξιζε να χρησιμοποιήσει το τραγούδι".

Ο Prince έγραψε το "Nothing Compares 2 U" για το side project του, The Family, και το τραγούδι εμφανίστηκε στο ομώνυμο ντεμπούτο τους το 1985. Η διασκευή της O'Connor το 1990 μεταμόρφωσε την καριέρα της, μεταμορφώνοντάς την από μια φημισμένη τραγουδοποιό με μερικές μικρές επιτυχίες στην Ευρώπη σε μια διεθνή σταρ με τρεις υποψηφιότητες για Grammy, συμπεριλαμβανομένου του δίσκου της χρονιάς. Υπάρχει λόγος που η σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Kathryn Ferguson επέλεξε αυτό το όνομα για το ντοκιμαντέρ της.

"Αρχικά είχαμε σκοπό να χρησιμοποιήσουμε το τραγούδι, αλλά μας αρνήθηκαν (κάτι που ως κάτοχοι των δικαιωμάτων ήταν δικαίωμά τους)", δήλωσε η Ferguson στο Billboard. "Τελικά ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με αυτό το τμήμα της ταινίας. Αυτό σήμαινε ότι η εστίαση παρέμεινε στα λόγια της Sinéad και στη δική της τραγουδοποιία".

Η ετεροθαλής αδελφή του Prince, Sharon Nelson, προέβαλε δύο λόγους για την άρνηση, έναν οικονομικό και έναν προσωπικό. "Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη ζωντανή εκδοχή του Prince με τη Rosie Gaines που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ Hits 1 και επανακυκλοφορούμε αυτό το άλμπουμ σε βινύλιο στις 4 Νοεμβρίου", δήλωσε η ίδια και πρόσθεσε: "Δεν αισθάνθηκα ότι [η O'Connor] άξιζε να χρησιμοποιήσει το τραγούδι που έγραψε ο αδελφός μου στο ντοκιμαντέρ της και έτσι αρνηθήκαμε. Η δική του εκδοχή είναι η καλύτερη".

Δεν ανέλυσε τα πλεονεκτήματα της O'Connor, αλλά ίσως πρόκειται για αντίποινα για μια συνέντευξη που έδωσε η τραγουδίστρια στους New York Times πέρυσι. Η O'Connor αφηγήθηκε την πρώτη τρομακτική συνάντησή της με τον Prince, λέγοντας ότι την "τρομοκρατούσε", την επέπληττε επειδή έβριζε σε συνεντεύξεις και της πρότεινε μαξιλαροπόλεμο μόνο και μόνο για να τη χτυπήσει με κάτι σκληρό μέσα στη μαξιλαροθήκη του. Όταν προσπάθησε να ξεφύγει, ισχυρίστηκε ότι την κυνήγησε με το αυτοκίνητό του.

Το "Nothing Compares" θα προβληθεί στο Showtime αυτή την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και στο Showtime οι συνδρομητές μπορούν να το παρακολουθήσουν on-demand από σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου.