Οι Rammstein με ασφαλιστικά μέτρα κατά της Viagogo

Οι Rammstein με ασφαλιστικά μέτρα κατά της Viagogo
Ακολουθήστε μας στο Google news

Του Ηλία Σελιμά

02 Οκτωβρίου 2022

Οι Rammstein πέτυχαν μια δεύτερη προσωρινή διαταγή κατά της Viagogo, απαγορεύοντάς της να πουλά εισιτήρια για την ευρωπαϊκή περιοδεία του συγκροτήματος το 2023. Οι Rammstein εξασφάλισαν για πρώτη φορά ασφαλιστικά μέτρα κατά των μεταπωλητών εισιτηρίων συναυλιών Viagogo στη Γερμανία το 2018 για την περιοδεία τους την επόμενη χρονιά.

Η νέα απαγόρευση ενεργοποιήθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο του Αμβούργου αυτή την εβδομάδα. Οι Rammstein ήθελαν να συνεχίσουν να προστατεύουν τους οπαδούς τους από την υπέρογκη χρέωση των εισιτηρίων των συναυλιών. Οι Rammstein ανακοίνωσαν την ευρωπαϊκή περιοδεία τους το 2023 την περασμένη εβδομάδα και πολλές ημερομηνίες είναι ήδη εντελώς sold out, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων συναυλιών τους στο Μόναχο και των τριών στο Βερολίνο.

Ο Sebastian Ott από το δικηγορικό γραφείο Lichte Rechtsanwälte δήλωσε σχετικά με τη νέα εντολή: "Οι αγοραστές συχνά δεν συνειδητοποιούν ότι δεν αγοράζουν τα εισιτήριά τους από τον διοργανωτή, αλλά από τη δευτερογενή αγορά εισιτηρίων. (Οι Γερμανοί νομοθέτες) αναγνώρισαν αυτή την έλλειψη και ενήργησαν. "Χαιρόμαστε που το περιφερειακό δικαστήριο του Αμβούργου συμμερίζεται την άποψή μας και απαγορεύει με συνέπεια τις παραβιάσεις του νέου νόμου".

Οι Rammstein συμβούλευσαν τους οπαδούς τους να αγοράζουν εισιτήρια μόνο από τους επίσημους πωλητές CTS Eventim, ενώ όσοι δεν μπορούν να παρευρεθούν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία μεταπώλησης της Eventim, Fansale.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία του συγκροτήματος ανοίγει στο Vingis Park στο Vilnius της Λιθουανίας τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, η περιοδεία επισκέπτεται το Ελσίνκι, το Odense, το Μόναχο, το Trenčín, τη Βέρνη, τη Μαδρίτη, τη Λισαβόνα, την Πάντοβα, το Groningen, τη Βουδαπέστη, το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Βιέννη και το Chorzów πριν ολοκληρωθεί στο King Baudouin Stadium στις Βρυξέλλες το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ημερομηνίες στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του προγράμματος. Οι Rammstein ολοκλήρωσαν πρόσφατα την περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική, ενώ η ευρωπαϊκή τους περιοδεία αυτό το καλοκαίρι περιλάμβανε συναυλίες (που έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής) στο Cardiff Principality Stadium και στην Coventry Building Society Arena.