Οι Killers και ο Bruce Springsteen μαζί στο Madison Square Garden

Οι Killers και ο Bruce Springsteen μαζί στο Madison Square Garden
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όταν το παλιό συναντά το καινούργιο…

03 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

"Όλοι αγχώνονται λίγο όταν το αφεντικό τους εμφανίζεται στη δουλειά, σωστά;" ρώτησε ο frontman Brandon Flowers το κοινό καθώς οι The Killers ολοκλήρωναν τη συναυλία τους στο Madison Square Garden το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, το συγκρότημα έφερε το ίδιο το αφεντικό, τον Bruce Springsteen, ο οποίος συμμετείχε για ένα encore 3 τραγουδιών.

Μαζί, τα δύο συγκροτήματα καταπιάστηκαν με το τραγούδι της συνεργασίας τους του 2021 "Dustland" (μια εκδοχή του "A Dustland Fairytale" των The Killers από το άλμπουμ Day And Age του 2008), καθώς και με μερικά διαμάντια του Springsteen από την εποχή του '70, τα "Badlands" και "Born To Run".

Για να γίνει ακόμη πιο ξεχωριστή η συναυλία, την ομάδα πλαισίωσε ο σαξοφωνίστας Jake Clemons, ο οποίος είναι ανιψιός του εκλιπόντος μέλους της E Street Band Clarence Clemons, ο οποίος έπαιζε με τον Springsteen για 40 χρόνια μέχρι το θάνατό του το 2011.

Οι Killers βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε περιοδεία για να υποστηρίξουν τα άλμπουμ τους Imploding The Mirage (2020) και Pressure Machine (2021) και έχουν επιστρατεύσει στη διαδρομή ένα who's who από ξεχωριστούς καλεσμένους.

Εκτός από τον Springsteen για τη δεύτερη από τις δύο συναυλίες τους στο Madison Square Garden, το συγκρότημα έχει προστεθεί και ο κιθαρίστας Johnny Marr, που ανοίγει την περιοδεία τους, για επικές εκτελέσεις του υλικού του με τους Smiths, όπως το "This Charming Man". Οι Killers είχαν επίσης επιστρατεύσει τον Lindsey Buckingham νωρίτερα στην περιοδεία για μια ξεχωριστή διασκευή των Fleetwood Mac στο "Go Your Own Way".

Η αμοιβαία αγάπη του Springsteen και των Killers δεν είναι μυστικό. Οι Killers έχουν συχνά αναφέρει το Αφεντικό ως επιρροή στη δουλειά τους, ενώ ο Springsteen είχε τον Flowers στην εκπομπή του "Letters To You Radio" πριν από μερικά χρόνια, με τον μεγαλύτερο να αποκαλεί τους Killers "φοβερή μπάντα", σύμφωνα με το NME. Τα δύο μουσικά σχήματα είχαν επίσης ξαναβγεί μαζί στη σκηνή το 2009 στο Pinkpop Festival στην Ολλανδία.

Ο Springsteen έχει κάνει πολλές εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό, ενώ φέτος εμφανίστηκε στη σκηνή με τον Paul McCartney και τους Coldplay. Τον Οκτώβριο του 2021, ολοκλήρωσε επίσης μια τετράμηνη διαδρομή στο Μπρόντγουεϊ, στο St. James Theatre της Νέας Υόρκης.

Ο Springsteen και οι The E Street Band θα κάνουν μια τεράστια παγκόσμια περιοδεία το 2023, η οποία θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, αν και η εκτίναξη των τιμών των εισιτηρίων στα ύψη, από την τακτική "δυναμικής τιμολόγησης" της Ticketmaster έχει προκαλέσει την οργή αρκετών οπαδών. Τον περασμένο μήνα, ο εκπρόσωπος του Νιου Τζέρσεϊ Bill Pascrell Jr. έγραψε στην Ticketmaster, απαιτώντας περισσότερη διαφάνεια για τη δομή των τιμών της.