Νέο ντοκιμαντέρ για τους King Crimson

Νέο ντοκιμαντέρ για τους King Crimson
Ακολουθήστε μας στο Google news

Του Ηλία Σελιμά

03 Οκτωβρίου 2022

Το ντοκιμαντέρ των King Crimson " In the Court Of The Crimson King, King Crimson At 50" του Tobie Amies θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους και στο διαδίκτυο αυτόν το μήνα.

Από τους πρωτοπόρους του progressive rock, με πάνω από είκοσι μουσικούς να έχουν περάσει από την σύνθεση τους, επέδρασαν σημαντικά στην μουσική πολλών κατοπινών, χωρίς κατά γενική ομολογία να χαίρουν της εκτίμησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το ντοκιμαντέρ, που περιγράφεται από τον ηγέτη των Crimson Robert Fripp ως "Μια ενήλικη ταινία για τους εργαζόμενους παίκτες που ζουν, πεθαίνουν, γελάνε, παίζουν...", ετοιμαζόταν για τέσσερα χρόνια και θα προβληθεί για μία μόνο ημέρα σε επιλεγμένους ανεξάρτητους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, με μια ειδικά γυρισμένη εισαγωγή.

Στη συνέχεια, η ταινία θα προβληθεί σε streaming μέσω του nugs.net στις 24 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει κυκλοφορία σε BluRay/DVD και μεγαλύτερο box set, το οποίο θα περιλαμβάνει πρωτόγνωρες ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος, outtakes και ώρες ακυκλοφόρητου πρόσθετου υλικού.

Οι δημιουργοί της ταινίας δηλώνουν: "Σύμφωνα με την ανεξάρτητη, ηθική και εικονοκλαστική προσέγγιση των King Crimson στις επιχειρήσεις μουσικής και ψυχαγωγίας, παρέκαμψαν τις παραδοσιακές πλατφόρμες μετάδοσης προκειμένου να φέρουν την ταινία απευθείας στους οπαδούς τους χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση ή συμβιβασμούς"