Ο Lindsey Buckingham ακυρώνει την ευρωπαϊκή περιοδεία

Ο Lindsey Buckingham ακυρώνει την ευρωπαϊκή περιοδεία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Λόγοι υγείας

04 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ο Lindsey Buckingham ανακοίνωσε την ακύρωση των υπόλοιπων συναυλιών της ευρωπαϊκής του περιοδείας, λόγω "συνεχιζόμενων προβλημάτων υγείας". Μοιράστηκε τα νέα στις 2 Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν από τα 73α γενέθλιά του. Είχε πραγματοποιήσει μόλις δύο συναυλίες, συμπεριλαμβανομένης μιας στο Λονδίνο την 1η Οκτωβρίου. Δεν έγινε καμία αναφορά στην περιοδεία του στις ΗΠΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 26 Οκτωβρίου, με την πρώτη από τις 17 συναυλίες.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία αποτέλεσε τις πρώτες σόλο ημερομηνίες της καριέρας του στην ήπειρο. Στην ανακοίνωση της ακύρωσης σημειώνεται: "Ο Lindsey στέλνει τη βαθύτατη συγγνώμη του σε όλους τους θαυμαστές του που σχεδίαζαν να παρευρεθούν και ελπίζει να επιστρέψει στην Ευρώπη στο μέλλον".

Η περιοδεία συνεχίζεται για να υποστηρίξει το επιτυχημένο ομώνυμο άλμπουμ του 2021, το πρώτο του σόλο LP μετά από μια δεκαετία. Οι New York Times εκθείασαν ότι το άλμπουμ ήταν "ένα μείγμα από καλιφορνέζικη-ηλιόλουστη power-pop και εν μέρει συννεφιασμένες μπαλάντες, ίσως η πιο απλή κυκλοφορία της σόλο καριέρας του".

Το Lp "Lindsey Buckingham" ήταν η πρώτη του σόλο κυκλοφορία μετά το Seeds We Sow του 2011 και ακολουθεί την αποχώρησή του από τους Fleetwood Mac. Όπως και με τα επτά στούντιο και τα τρία live άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει ως σόλο καλλιτέχνης, ξεκινώντας με το Law and Order του 1981, το πρόσφατο project αναδεικνύει το ένστικτο του Buckingham για μελωδία και το μοναδικό του fingerpicking κιθαριστικό στυλ.
Περιοχή συνημμένων