Ποιες είναι οι Larkin Poe;

Ποιες είναι οι Larkin Poe;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έρχονται από το Νάσβιλ, ονομάζονται Rebecca και Megan Lovell, και είναι οι Larkin Poe.

06 Οκτωβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ονόμασαν το συγκρότημά τους από τον προ-προ-προ-προπάππο τους, ο οποίος ήταν μακρινός ξάδελφος του συγγραφέα Edgar Allan Poe. Γεννημένες στην Ατλάντα ασπάζονται τις παραδόσεις της νότιας αμερικανικής μουσικής. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι διασκεδάζουν κάνοντας μουσική.

Έχουν το παρατσούκλι "οι μικρές αδελφές των Allman Brothers". Και από εκεί φτάσαμε στο ότι όταν το συγκρότημα εμφανίστηκε στο φεστιβάλ Glastonbury το 2014 και το 2016 και ψηφίστηκε ως "η καλύτερη ανακάλυψη του Glastonbury 2014" από το βρετανικό περιοδικό The Observer. Εχουν επίσης περιοδεύσει ως backing musicians για διάφορα άλλα συγκροτήματα, κυρίως για τον Elvis Costello, τον Conor Oberst των Bright Eyes, τον Kristian Bush των Sugarland και τον Keith Urban.

Η διασκευή τους στο παραδοσιακό τραγούδι "John the Revelator" χρησιμοποιήθηκε ως μουσική για το τέλος του επεισοδίου 13 της σειράς 3 της τηλεοπτικής σειράς Lucifer του Fox.

"Το μπλουζ είναι πολύ αγαπητό και κοντά στην καρδιά μας και δεν εκπροσωπείται έντονα από γυναίκες", λέει η Rebecca στο Blues Festival Guide. "Νιώθουμε ότι υπάρχει αυτή η νέα αναζωπύρωση που λαμβάνει χώρα για την υποστήριξη των μπλουζ, ένα είδος αμερικανικής κληρονομιάς που είναι πραγματικά ένας θησαυρός. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την έννοια, προσπαθούμε να το φέρουμε στον 21ο αιώνα και να το πάμε με σεβασμό κάπου αλλού".

Με αυτή τη λογική, ακολούθησαν 6 Ep, 1 Live album, 5 Lp, 1 DVD, 1 box set, γεμάτα μουσικές με slide κιθάρες, και έντονο άρωμα νότου. Αυτό που λέμε μια από τις νέες, καλές μπάντες.

Στις 11 Νοεμβρίου 2022, οι Larkin Poe θα κυκλοφορήσουν το έκτο στούντιο άλμπουμ τους, Blood Harmony.