Γιατί η Janis Joplin άφησε τους Big Brother & the Holding Company

Γιατί η Janis Joplin άφησε τους Big Brother & the Holding Company
Ακολουθήστε μας στο Google news

Του Ηλία Σελιμά

06 Οκτωβρίου 2022

Στις 4 Οκτωβρίου 1970, η θρυλική ροκ σταρ Τζάνις Τζόπλιν βρέθηκε νεκρή από πιθανή υπερβολική δόση ηρωίνης στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στο Χόλιγουντ. Μπήκε στο club "27" επιβεβαιώνοντας στο έπακρο τη γνωστή ρήση
"Live fast Die Young". Μια από τις μεγαλύτερες απορίες όμως παραμένει η απόφαση της να αφήσει τους Big Brother and the Holding Company, ενώ όλα έδειχναν ότι είχαν πάρει τον δρόμο τους μετά από μεγάλη ταλαιπωρία περισσότερο για την ίδια αλλά και για τους Big Brother.

Στο παρακάτω απόσπασμα από το Janis Joplin: Little Girl Blue, το γράμμα της Janis στο σπίτι αποκαλύπτει μια γεύση από τα προβλήματα που είχε με το συγκρότημά της, τους Big Brother and the Holding Company. Παρόλο που η Janis και η μπάντα ήταν ευρέως δημοφιλείς και πέτυχαν την παραγωγή ενός χρυσού πιστοποιημένου άλμπουμ, του Cheap Thrills, το οποίο εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του συγκροτήματος, η διασημότητα της Janis σύντομα επισκίασε το συγκρότημα. Αποχώρησε μέσα σε ένα χρόνο για να σχηματίσει το δικό της συνοδευτικό συγκρότημα, τους Kozmic Blues Band, και ξεκίνησε σόλο καριέρα.

Ακολουθεί το γράμμα προς την οικογένειά της

Αγαπητή οικογένεια, πολλά προβλήματα στο συγκρότημα. Τα περισσότερα από αυτά περιστρέφονται γύρω από το γεγονός ότι νομίζω ότι είμαι καυτή [μπιπ], όπως μου λένε όλοι από τον Άλμπερτ και κάτω, και η μπάντα είναι τσαπατσούλικη". ANDREW: Όταν μπήκε στο συγκρότημα, ο Peter ήταν ο αρχηγός του συγκροτήματος, ο μπασίστας. Και ο James ήταν η μυθική, εικονική, ξέρεις, όμορφη φιγούρα. Αντιπροσώπευε το συγκρότημα. Και μετά έρχεται η Janis. Και όταν μπήκε στο συγκρότημα, έγινε και τα δύο αυτά πράγματα. Είχαν μια πολύ περίπλοκη αντίδραση στη φήμη της.