Τα BBC τιμά τα 40 χρόνια καριέρας του Hans Zimmer

Τα BBC τιμά τα 40 χρόνια καριέρας του Hans Zimmer
Ακολουθήστε μας στο Google news

Hans Zimmer - Hollywood Rebel

06 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Η ζωή και το έργο του Γερμανού συνθέτη κινηματογραφικών ταινιών και μουσικού παραγωγού Hans Zimmer θα τιμηθεί σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο BBC Two αυτόν τον μήνα.

Το Hans Zimmer - Hollywood Rebel είναι μια 60λεπτη ταινία που κάνει μια αναδρομή στη λαμπρή σαραντάχρονη καριέρα του Zimmer καθώς και προσπαθεί να αποκαλύψει τα μουσικά μυστικά της τέχνης του συνθέτη, η οποία θα προβληθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 21:00.

"Είναι τιμή μου που μοιράζομαι αυτή τη ματιά στην καριέρα και τη ζωή μου με το κοινό του BBC", σχολιάζει ο συνθέτης. "Η ελπίδα μου είναι ότι αυτό το ντοκιμαντέρ θα σας εμπνεύσει και θα σας ενθαρρύνει να ακολουθήσετε αδιαμαρτύρητα τα πάθη σας και να βρείτε μια βαθύτερη κατανόηση για τις παρτιτούρες μου και πάνω απ' όλα για τη μουσική".

Ο Zimmer έχει γράψει μουσική για μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα διεθνώς blockbusters, ρομαντικές κωμωδίες και ταινίες κινουμένων σχεδίων, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών The Lion King, Rain Man, Pirates of The Caribbean, Gladiator, No Time To Die, The Dark Knight, Batman Begins, 12 Years A Slave, The Thin Red Line, The Da Vinci Code και Dune. Ο Zimmer έχει επίσης δημιουργήσει το soundtrack για τις πρωτοποριακές, εμβληματικές ταινίες Φυσικής Ιστορίας του BBC Studios, όπως το Planet Earth II, το Blue Planet II (στο οποίο συνεργάστηκε με τους Radiohead) και το Frozen Planet II.

Το Hans Zimmer - Hollywood Rebel θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σκηνοθέτες που έχουν συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του, όπως οι Ron Howard, Denis Villeneuve, Christopher Nolan, Jeffrey Katzenberg, Barry Levinson, James L Brooks, Gore Verbinski, Steve McQueen, Stephen Frears και Tim Bevan.

Ο Francis Hanly, σκηνοθέτης του Hans Zimmer - Hollywood Rebel, πρόσθεσε: "Ο απόλυτος αριθμός των ταινιών που ξεχώρισε ο Hans Zimmer τα τελευταία 40 χρόνια είναι απίστευτος. Ήταν μια ονειρεμένη δουλειά να καθίσουμε και να τον κινηματογραφήσουμε στα πλήκτρα στο στούντιό του, καθώς μας έκανε μια οικεία και αποκλειστική επίδειξη των τεχνικών και των ήχων που έχει δημιουργήσει και των ιδεών που βρίσκονται πίσω από μερικές από τις πιο διάσημες μουσικές του".

photo: BBC