Ακούστε τη διασκευή του Bruce Springsteen στο Nightshift των Commodores

Ακούστε τη διασκευή του Bruce Springsteen στο Nightshift των Commodores
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από το επερχόμενο άλμπουμ του με διασκευές soul με τίτλο Only the Strong Survive.

14 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Το κομμάτι κυκλοφόρησε αρχικά από τους Commodores το 1985 και ήταν αφιερωμένο στους τραγουδιστές Jackie Wilson και Marvin Gaye, οι οποίοι είχαν πεθάνει και οι δύο τον προηγούμενο χρόνο. Το "Nightshift" έφτασε στο Νο. 3 του Billboard Hot 100, αποτελώντας την πρώτη επιτυχία των Commodores μετά την αποχώρηση του Lionel Richie.

Ο Springsteen μένει πιστός στο πρωτότυπο όσον αφορά την ερμηνεία του, τραγουδώντας την μελωδία πάνω από την μπάντα του που αποτελείται από χάλκινα πνευστά, έγχορδα, όργανο, συνοδευτικά φωνητικά και άλλα. Αυτό είναι το δεύτερο τραγούδι που κυκλοφορεί από το Only the Strong Survive, μετά το προηγούμενο single "Do I Love You (Indeed I Do)".

"Αποφάσισα να κάνω κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ πριν: να φτιάξω μουσική που να επικεντρώνεται στο τραγούδι, στην πρόκληση της φωνής μου", εξήγησε ο Springsteen στο παρελθόν όταν ανακοίνωσε το άλμπουμ με τις soul διασκευές. "Τώρα, στα ίδια μου τα απομνημονεύματα, δίνω στη φωνή μου μια μικρή υποτίμηση λέγοντας ότι δεν πίστευα ότι είχα μεγάλη φωνή. Αλλά μόλις ξεκίνησα αυτό το πρότζεκτ, αφού άκουσα μερικά από τα πράγματα που κόψαμε, σκέφτηκα: "Η φωνή μου είναι γαμάτη!"".

Ο Springsteen έχει προγραμματίσει να βγει στο δρόμο με την E Street Band το 2023. Η περιοδεία ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου στην Τάμπα και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Απριλίου στο Νιούαρκ της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια, το αφεντικό θα κατευθυνθεί στο εξωτερικό για μια σειρά από ευρωπαϊκές ημερομηνίες.