Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο Lp των Alter Bridge

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο Lp των Alter Bridge
Ακολουθήστε μας στο Google news

Pawns & Kings

14 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Από το 2004, οι καταξιωμένοι ροκάδες Alter Bridge είναι γνωστοί για τα riffs, και τις πιασάρικες φωνητικές μελωδίες που τους έχουν χαρίσει την αναγνώριση των κριτικών και των οπαδών τους σε όλο τον κόσμο. Είναι μια από τις νέες καλές μπάντες που λέμε. Τώρα το κουαρτέτο που αποτελείται από τους Myles Kennedy στα φωνητικά/κιθάρες, Mark Tremonti στις κιθάρες/τραγούδια, Brian Marshall στο μπάσο και Scott Phillips στα ντραμς επιστρέφει με πιο επιθετική συλλογή τραγουδιών μέχρι σήμερα.

Το έβδομο άλμπουμ του συγκροτήματος Pawns & Kings κυκλοφόρησε παγκοσμίως σήμερα (14 Οκτωβρίου) μέσω της Napalm Records. Το Pawns & Kings αποτελείται από 10 ολοκαίνουργια κομμάτια που είναι σίγουρο ότι θα συγκεντρώσουν στο συγκρότημα νέους οπαδούς σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα θα ικανοποιήσουν τους ένθερμους υποστηρικτές τους που περιμένουν υπομονετικά νέα μουσική από το συγκρότημα.

Το Pawns & Kings βρήκε τους Alter Bridge να επανασυνδέονται με τον μακροχρόνιο συνεργάτη και παραγωγό Michael "Elvis" Baskette για να δημιουργήσουν μια συλλογή από αξέχαστες νέες προσθήκες στον εντυπωσιακό κατάλογο της μπάντας. Από τα εναρκτήρια riffs του "This Is War" μέχρι το κλείσιμο του άλμπουμ με το ομώνυμο κομμάτι "Pawns & Kings", οι Alter Bridge επιστρέφουν με ένα άλμπουμ με κομμάτια που γεννήθηκαν αφού ο κύκλος για το τελευταίο τους άλμπουμ διακόπηκε λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

Τραγούδια όπως τα "Dead Among The Living", "Silver Tongue" και "Holiday" αναδεικνύουν το χαρακτηριστικό songwriting για το οποίο είναι γνωστή η μπάντα. Το άλμπουμ προσφέρει πολυάριθμες μουσικές περιπέτειες, με τρία τραγούδια να ξεπερνούν τα έξι λεπτά το καθένα. Το τραγουδι "Fable Of The Silent Son" έχει διάρκεια 8:29 και είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια ηχογραφημένο τραγούδι στον κατάλογο του συγκροτήματος - μια διάκριση που κατείχε μέχρι τώρα το "Blackbird". Ο Mark Tremonti βγαίνει από το ρόλο του ως δεύτερος τραγουδιστής για να αναλάβει τα ηνία στο "Stay", μια μπαλάντα που είναι σίγουρο ότι θα γίνει η αγαπημένη των οπαδών στα live.

Το κλείσιμο του ομώνυμου τραγουδιού "Pawns & Kings" είναι πλέον διαθέσιμο μέσω όλων των παρόχων ψηφιακών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο και ένα lyric video και μπορείτε να πάρετε μια ιδέα εδώ: