Ο John Lennon τραγούδησε αρχικά το Yellow Submarine

Ο John Lennon τραγούδησε αρχικά το Yellow Submarine
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ακυκλοφόρητο κομμάτι είναι μέρος του νέου επερχόμενου box set του άλμπουμ Revolver του 1966 του συγκροτήματος.

24 Οκτωβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Τον περασμένο μήνα, οι Beatles ανακοίνωσαν μια εκτεταμένη επανέκδοση του LP Revolver του 1966. Τώρα, το γκρουπ μοιράστηκε το "Yellow Submarine (Songwriting Work Tape / Part 1)", ένα ακυκλοφόρητο πρόωρο ντέμο που περιλαμβάνει λιτή ακουστική ενορχήστρωση και φωνητικά από τον John Lennon. (Ο Ringo Starr ως γνωστόν τραγουδάει τα φωνητικά στο τελικό, πραγματικό "Yellow Submarine"). Ακούστε το outtake παρακάτω.

Μιλώντας στη USA Today, ο Starr και ο παραγωγός της επανέκδοσης, Giles Martin, περιέγραψαν πώς προέκυψε το "Yellow Submarine". "Τα αγόρια συνήθιζαν να γράφουν ένα τραγούδι για μένα και παρουσίαζαν ό,τι πίστευαν ότι θα ήταν καλό για μένα", είπε ο Starr. "Είχαν αυτό το τραγούδι και αποφάσισαν να το ζωντανέψουν".

Πρόσθεσε ο Martin, "Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε.... Δεν θα ήταν τόσο εμπορικό σε αυτή την αρχική μορφή, και μπορείτε να ακούσετε ότι δουλεύουν μαζί και σπρώχνουν ο ένας τον άλλον προς διαφορετικές κατευθύνσεις".

Η διευρυμένη έκδοση του Revolver θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου. Οι φυσικές και οι πολυτελείς εκδόσεις περιλαμβάνουν νεομιξαρισμένα τραγούδια που προέρχονται από τις αυθεντικές μονοφωνικές master tapes του άλμπουμ του 1966, πρώιμες στούντιο ηχογραφήσεις και demo, ένα σκληρόδετο βιβλίο 100 σελίδων και πολλά άλλα.