Και (πρώην) ιδιοκτήτης ραδιοσταθμού ο Ανδρέας Πάτσης (που τον πούλησε σε δημοσιογράφο)

Και (πρώην) ιδιοκτήτης ραδιοσταθμού ο Ανδρέας Πάτσης (που τον πούλησε σε δημοσιογράφο)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τον είχε για περίπου 7 χρόνια.

26 Οκτωβρίου 2022

Ο Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας λόγω καταγγελιών για αγορές «κόκκινων δανείων», είχε υπάρξει κατά το παρελθόν και ιδιοκτήτης ραδιοσταθμού στη Θεσσαλονίκη. Του North 98. Η εμπλοκή του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή με το σταθμό ξεκίνησε πριν 10 χρόνια με «όχημα» μια εταιρεία συμφερόντων του, την «Hellenic Media Ventures Α.Ε. Ίδρυσης Λειτουργίας Εκμετάλλευσης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας».

Η εν λόγω εταιρεία συστάθηκε στις 22 Μαρτίου 2012, με έδρα την οδό Λυκαβηττού στο Κολωνάκι. Βασικοί σκοποί της είναι η ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, εφημερίδων και περιοδικών. Στο πρώτο της ΔΣ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο γιος του Ανδρέα Πάτση, Πάρις, ενώ ο ίδιος συμμετείχε με την ιδιότητα του απλού μέλους. Το αρχικό της μετοχικό κεφάλαιο, το οποίο δεν έχει τροποποιηθεί μέχρι σήμερα, ανήλθε σε 130 χιλιάδες ευρώ.

Έναν μήνα μετά τη σύστασή της, στις 19 Απριλίου 2012, η «Hellenic Media Ventures» απέκτησε το 51% των μετοχών της εταιρείας «Ανδρέας Γιαννίκος και ΣΙΑ Ε.Ε.», που λειτουργούσε τον τότε NRJ 98. Η εταιρεία άνηκε στον όμιλο Γιαννίκου, ο οποίος εκείνο το διάστημα βρισκόταν σε «περιπέτειες» λόγω του Alter.

Στις 15 Οκτωβρίου 2015 η «Hellenic Media Ventures» επέκτεινε τη συμμετοχή της στον North 98 στο 92,5%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό μεταβιβάστηκε στον Φιλάρετο Βασδέκη, ο οποίος εμφανίζεται στο ΔΣ της εταιρείας από το 2014. Την ίδια χρονιά η έδρα της «Hellenic Media Ventures» μεταφέρθηκε στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, εκεί όπου βρίσκεται το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Πάτση.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2018 αποφασίστηκε από τους μετόχους της «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Radio North 98 FM Ε.Π.Ε.», όπως μετονομάστηκε η εταιρεία του North 98, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 362.826,12 ευρώ. Μέχρι τότε το μετοχικό κεφάλαιο του North 98 ανερχόταν στα μόλις 1.173,88 ευρώ. Λιγότερο από έναν μήνα μετά και περίπου 5 μήνες πριν τις τελευταίες Ευρωεκλογές, στις 3 Ιανουαρίου 2019, η «Hellenic Media Ventures» και ο Φιλάρετος Βασδέκης πούλησαν το 100% του ραδιοσταθμού στον δημοσιογράφο των Παραπολιτικών, Θανάση Φουσκίδη, έναντι 73 χιλιάδων ευρώ. Ο Θανάσης Φουσκίδης συμμετέχει ως μέλος και στο ΔΣ των Παραπολιτικών. Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Βαγγέλη Μωυσή που τον Αύγουστο του 2019 έγινε διευθυντής του σταθμού (κάποια εποχή ήταν και υπεύθυνος τύπου της Διοικούσας Επιτροπής Ν.Θεσσαλονίκης της Ν.Δ.).

 

 

Στο μεγαλύτερο διάστημα της διοίκησης Πάτση ο North 98 ήταν ένα ελληνικό mainstream ραδιόφωνο που σχεδόν «φυτοζωούσε». Λίγες φορές έγιναν προσπάθειες να μπει στον ανταγωνισμό, με πιο αξιοσημείωτη την πολυεπίπεδη συνεργασία που είχε για ένα διάστημα με τον Sfera 102.2

Τον Απρίλιο του 2019 ο North 98 άλλαξε προφίλ, έγινε ενημερωτικός και συνεργάζεται μέχρι και σήμερα με τα Παραπολιτικά 90.1. Αλλά δεν καταφέρνει και πολλά στις ακροαματικότητες.