Νέα διασκευή από τον Bruce Springsteen

Νέα διασκευή από τον Bruce Springsteen
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Don t Play That Song από το επερχόμενο άλμπουμ του.

28 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ενα άλμπουμ με διασκευές soul κομματιών με τίτλο Only the Strong Survive.

Το Don t Play That Song κυκλοφόρησε το 1962 από τον Ben E. King, το κομμάτι έφτασε στο Νο. 2 του R&B chart και στο Νο. 11 του Hot 100 κατά την αρχική του κυκλοφορία. Η Aretha Franklin σημείωσε αργότερα επιτυχία με τη δική της ερμηνεία του "Don't Play That Song", η οποία έφτασε στο Νο. 11 του Hot 100 και στο Νο. 1 του R&B chart το 1970. Αυτό είναι το τρίτο κομμάτι που κυκλοφορεί από το Only the Strong Survive, το οποίο ακολουθεί τα προηγούμενα singles "Do I Love You (Indeed I Do)" και "Nightshift".

Το άλμπουμ, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου, σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη αλλαγή για τον Springsteen. Είναι η πρώτη φορά που το αφεντικό επιχειρεί να ασχοληθεί με soul μελωδίες και είναι μόλις η δεύτερη φορά που αφιερώνει ένα ολόκληρο άλμπουμ σε υλικό γραμμένο από άλλους καλλιτέχνες (η πρώτη ήταν το We Shall Overcome: The Seeger Sessions του 2006).

"Πέρασα την ζωή μου με τη φωνή μου στην υπηρεσία των τραγουδιών μου - περιορισμένος από τις ενορχηστρώσεις μου, από τις μελωδίες μου, από τις συνθέσεις μου, από τις ενορχηστρώσεις μου", εξήγησε ο Springsteen περίπου την εποχή που ανακοινώθηκε το Only the Strong Survive. "Η φωνή μου ερχόταν πάντα δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη στην έκφραση αυτών των στοιχείων. Αλλά αυτή τη φορά, αποφάσισα να κάνω κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ στο παρελθόν: να φτιάξω μουσική που να επικεντρώνεται στο τραγούδι, στην πρόκληση της φωνής μου. Τώρα δίνω στη φωνή μου λίγο μικρότερη σημασία λέγοντας ότι δεν πίστευα ότι είχα μεγάλη φωνή. Αλλά μόλις ξεκίνησα αυτό το project, αφού άκουσα μερικά από τα πράγματα που ηχογραφήσαμε, σκέφτηκα: "Η φωνή μου είναι γαμάτη! Είμαι 73 χρονών και τα καταφέρνω. Είμαι ένας γαμάτος γέρος!""