Ο Nick Cave επιβεβαιώνει τα σχέδιά του για νέο άλμπουμ

Ο Nick Cave επιβεβαιώνει τα σχέδιά του για νέο άλμπουμ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σκοπεύει να αρχίσει να γράφει στο τέλος του τρέχοντος έτους.

28 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Μετά από ένα πολυάσχολο καλοκαίρι με ημερομηνίες φεστιβάλ και την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου Faith, Hope and Carnage, ο Cave και ο συχνός συνεργάτης του Warren Ellis θα επιστρέψουν στην Αυστραλία τον επόμενο μήνα για μια headline περιοδεία, η οποία ολοκληρώνεται στις 17 Δεκεμβρίου στο Σίδνεϋ.

"Το θέμα είναι ότι αυτό έρχεται, και ξέρω τι συνεπάγεται αυτό", είπε στο πλήθος. "Πρόκειται για μια κατάσταση ενός ανθρώπου που κάθεται στο χώρο του και αντιμετωπίζει την πλήρη έλλειψη ιδεών για τα πράγματα. Δεν συλλέγω ιδέες, δεν γράφω πράγματα ή δεν παίρνω έναν ωραίο τίτλο ή οτιδήποτε άλλο. Δεν κάνω τέτοια πράγματα. Απλά κλείνω ένα ραντεβού και κάθομαι και αρχίζω να γράφω έναν δίσκο".

Ο Cave πρόσθεσε: "Το αρχικό ερέθισμα προέρχεται από μια πλήρη απουσία ιδεών και κάθε γραμμή που γράφω φαίνεται να επιβεβαιώνει το γεγονός ότι δεν είμαι πολύ καλός σε αυτό που κάνω! Είναι μια πολύ αργή διαδικασία που απλά μαζεύεις μια γραμμή μαζί και την βάζεις δίπλα σε μια άλλη... είναι μικρο-διαχείριση αυτών των λέξεων για να ξεκινήσεις κάτι, και αυτό απλά μεγαλώνει. Αυτό το αρχικό πράγμα, δεν είναι πολύ ωραίο. Μακάρι να μην ήταν έτσι.

"Έχω διαβάσει ότι ο Neil Young έγραψε ολόκληρο το 'Everybody Knows This Is Nowhere' στο κρεβάτι του μια μέρα που είχε γρίπη. Είναι αλήθεια αυτό; Κι εγώ λέω: "Άντε γαμήσου, φίλε!" - έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν μου άρεσε αυτός ο δίσκος".

Το τελευταίο άλμπουμ του Cave με τους Bad Seeds, το "Ghosteen", κυκλοφόρησε το 2019. Το 2021, μαζί με τον Ellis κυκλοφόρησαν το LP 'Carnage' ως ντουέτο, με το οποίο περιόδευσαν πέρυσι στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα το φέρουν στην Αυστραλία από τον επόμενο μήνα.