Σκοτώθηκε ο ντράμερ των Dead Kennedys

Σκοτώθηκε ο ντράμερ των Dead Kennedys
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο D.H.Peligro πέθανε μετά από πτώση, σε ηλικία 63 ετών.

30 Οκτωβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από το συγκρότημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Ο ντράμερ των Dead Kennedys D.H. Peligro (Darren Henley) απεβίωσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες χθες, 28 Οκτωβρίου. Η αστυνομία που βρέθηκε στο σημείο δήλωσε ότι πέθανε από τραύμα στο κεφάλι που προκλήθηκε από τυχαία πτώση. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Σας ευχαριστούμε για τις σκέψεις και τα λόγια παρηγοριάς σας".

Ο Peligro, επίσης γνωστός ως Darren Henley, μπήκε στο συγκρότημα το 1981, όταν αντικατέστησε τον αρχικό ντράμερ Bruce Slesinger, ο οποίος ήταν περισσότερο γνωστός ως Ted. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1986, αλλά επανασχηματίστηκε το 2001 χωρίς τον ιδρυτικό τραγουδιστή Jello Biafra, και ο Peligro επανέλαβε τα καθήκοντά του πίσω από το drum κιτ. Ηχογράφησε τέσσερα άλμπουμ με τους Dead Kennedys - In God We Trust, Inc, Plastic Surgery Disasters, Frankenchrist και Bedtime for Democracy. Συμμετείχε επίσης στη συλλογή singles των DK Give Me Convenience Or Give Me Death.

Το 1988, ο Peligro είχε ένα σύντομο πέρασμα από τους Red Hot Chili Peppers, όταν αντικατέστησε τον Jack Irons. Τον σταμάτησαν όμως λόγω προβλημάτων με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Ο μπασίστας των Chili Peppers, Flea, ήταν από τους πρώτους που απέτισαν φόρο τιμής στον πρώην συμπαίκτη του. Λέει: "Αγαπημένε μου φίλε, αδελφέ μου, μου λείπεις τόσο πολύ. Είμαι συντετριμμένος σήμερα, σε όλη μου τη ζωή θα θυμάμαι κάθε δευτερόλεπτο. Την πρώτη φορά που σε είδα να παίζεις με τους DKs το '81 μου πήρες τα μυαλά. Η δύναμη, η ψυχή, η απερισκεψία. Έγινες ο αγαπημένος μου φίλος. Διασκεδάσαμε τόσο πολύ, είχαμε τόση χαρά, καλύπτοντας ο ένας την πλάτη του άλλου. Σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά. Είσαι ο πιο αληθινός ροκάς και ένα κρίσιμο κομμάτι της ιστορίας των RHCP. DHP στο μέρος που πρέπει να είσαι, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας, άγριος και, γιγαντόκαρδος άντρας. Θα σε τιμώ πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη με ελευθερία από όλα όσα σε περιόρισαν".