Τα γυαλιά του John Lennon και η κιθάρα του Kurt Cobain

Τα γυαλιά του John Lennon και η κιθάρα του Kurt Cobain
Ακολουθήστε μας στο Google news

Βγαίνουν σε δημοπρασία στις ΗΠΑ

03 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ένα ζευγάρι γυαλιά του John Lennon και οι σπασμένες κιθάρες του Kurt Cobain πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν σε μια μεγάλη δημοπρασία μουσικών αναμνηστικών.

Τα αντικείμενα, τα οποία αναμένεται να πωληθούν συνολικά σχεδόν 500.000 δολάρια, θα αποτελέσουν μέρος της δημοπρασίας Julien's Auctions Icons and Idols: Rock 'N' Roll.

Περισσότερα από 1.500 όργανα και αντικείμενα που ανήκαν και χρησιμοποιήθηκαν από μερικούς από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες του κόσμου θα βγουν στο σφυρί κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας την επόμενη εβδομάδα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται αντικείμενα από άλλους εκλιπόντες μουσικούς, όπως η Amy Winehouse, ο Tupac Shakur, ο Prince, ο Michael Jackson και ο Elvis Presley.

Τα γυαλιά του Lennon, τα οποία έγιναν σύμβολο του στυλ και της προσωπικότητας του πρώην frontman των Beatles, αναμένεται να πιάσουν έως και 80.000 δολάρια. Τα στρογγυλά γυαλιά με τον συρμάτινο σκελετό σε χρυσό τόνο ανήκαν και φορέθηκαν από τον Τζον Λένον και συχνά αναφέρονταν ως τα γυαλιά "Granny", λόγω του κυκλικού τους σχήματος.

Μεταξύ των δημοπρατημάτων είναι και μια Fender Mustang του 1973, που ανήκε, παίχτηκε στη σκηνή, διαλύθηκε και υπογράφηκε από τον frontman των Nirvana Kurt Cobain κατά τη διάρκεια δύο εμφανίσεων στις ΗΠΑ το 1989.

"Αυτό το σπάνιο και συγκλονιστικό τεχνούργημα είναι εμβληματικό των πρώτων χρόνων του grunge icon", δήλωσε ο οίκος Julien's Auctions.

"(Το γεγονός) το καθιστά μία από τις πεμπτουσία και σημαντικές κιθάρες του Kurt Cobain στην ιστορία της ροκ". (Εννοώντας ότι ο Cobain την έσπασε πάνω στην σκηνή).

Άλλα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν περιλαμβάνουν μια πλαισιωμένη ασπρόμαυρη φωτογραφική εκτύπωση μεγάλου μεγέθους με το αποτύπωμα του χεριού του θρύλου της ραπ Shakur και την ηλεκτρική κιθάρα Kurt Nelson Cloud Model του 1992 του Prince από την προσωπική του συλλογή.