Οι Rolling Stones επιβεβαιώνουν ότι ετοιμάζουν νέο άλμπουμ

Οι Rolling Stones επιβεβαιώνουν ότι ετοιμάζουν νέο άλμπουμ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το τελευταίο στούντιο άλμπουμ των Stones ήταν το Blue & Lonesome του 2016

03 Νοεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα The Sun, ο επί σειρά ετών κιθαρίστας Ronnie Wood όχι μόνο επιβεβαίωσε ότι το νέο άλμπουμ είναι ακόμα έτοιμο, αλλά και ότι οι ηχογραφήσεις του Watts θα διατηρηθούν για την τελική κοπή. "Ηχογραφούμε το νέο άλμπουμ τώρα και θα πάμε στο Λος Άντζελες σε λίγες εβδομάδες για να το συνεχίσουμε και να το ολοκληρώσουμε", εξήγησε ο Wood. "Ο Charlie είναι σε μερικά από τα κομμάτια και στα υπόλοιπα ο ντράμερ Steve Jordan".

Φήμες για νέο στούντιο άλμπουμ από τους Rolling Stones κυκλοφορούν εδώ και χρόνια, αυτό είναι γνωστό. Φαινόταν ότι η θρυλική βρετανική ροκ μπάντα είχε προχωρήσει την προετοιμασία του LP, όταν ο Charlie Watts έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2021. Ο θάνατός του άφησε το πιθανό άλμπουμ, φαινομενικά, σε εκκρεμότητα, αλλά όπως έχουμε μάθει στο παρελθόν, ούτε κάτι τόσο σοβαρό δεν μπορεί να σταματήσει τους Rolling Stones.

Ο Jordan αντικατέστησε τον Watts ως ντράμερ του συγκροτήματος, αφού είχε περάσει δεκαετίες με τον Keith Richards στο side project του, The X-Pensive Winos. Ο Jordan έρχεται να προστεθεί στο οπλοστάσιο των μισθωμένων μουσικών που βοηθούν πλέον να ζωντανέψει η μουσική των Stones επί σκηνής, όπως ο πληκτράς Chuck Leavell, ο μπασίστας Darryl Jones και ο συνοδευτικός τραγουδιστής Bernard Fowler.

Το τελευταίο στούντιο άλμπουμ των Stones ήταν το Blue & Lonesome του 2016, μια συλλογή από διασκευές blues. Το προηγούμενο στούντιο άλμπουμ που περιείχε πρωτότυπο υλικό από το συγκρότημα ήταν το A Bigger Bang του 2005. Στο διάστημα που μεσολάβησε από εκείνο το άλμπουμ μέχρι σήμερα, οι Stones έχουν κυκλοφορήσει μόνο τρία πρωτότυπα τραγούδια: το "Doom and Gloom" και το "One More Shot", και τα δύο από τη συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες GRRR!, μαζί με το κομμάτι "Living in a Ghost Town" του 2020.

Δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα για το επόμενο άλμπουμ των Rolling Stones, οπότε στο μεταξύ ας κάνουμε υπομονή με το πιο πρόσφατο πρωτότυπο τραγούδι τους.