Νέο ντοκιμαντέρ του Neil Young για το εμβληματικό HARVEST

Νέο ντοκιμαντέρ του Neil Young για το εμβληματικό HARVEST
Ακολουθήστε μας στο Google news

Tον Δεκέμβριο

03 Νοεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ένα ντοκιμαντέρ του 1971 με τίτλο Harvest Time, που σηματοδοτεί την 50ή επέτειο του κλασικού άλμπουμ Harvest του Neil Young, θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες παγκοσμίως την 1η Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσουν περισσότερες προβολές σε επιλεγμένες τοποθεσίες στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ, πιθανώς, θα ακολουθήσει και κυκλοφορία σε home-video σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

"Η ταινία είναι ένα ανεκτίμητο διαμάντι περιλαμβάνει υλικό από τη Βόρεια Καλιφόρνια, το Λονδίνο και το Νάσβιλ, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του [Harvest]", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Trafalgar Releasing, η εταιρεία διανομής. "Το αποκλειστικό κινηματογραφικό γεγονός ξεκινά με μια προσωπική εισαγωγή από τον Young σχετικά με την ταινία και το άλμπουμ που φέρει την υπογραφή του".

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η ταινία "δημιουργήθηκε μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 1971... [και] ταξιδεύει τους θεατές σε ένα οικείο ταξίδι στο ράντσο Broken Arrow του Young στη Βόρεια Καλιφόρνια για τις ηχογραφήσεις του 'Harvest Barn', στο Λονδίνο για μια εμβληματική εμφάνιση με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και στο Νάσβιλ όπου ο 20χρονος τότε Young δούλευε σε διάφορα κομμάτια αυτού του χαρακτηριστικού άλμπουμ. Το περιεχόμενο των εμφανίσεων και των προβών συνυφαίνεται με τη δημιουργική αφήγηση και περιλαμβάνει τα περισσότερα κομμάτια του [άλμπουμ του 1972] ... συμπεριλαμβανομένων των 'Heart of Gold', 'A Man Needs A Maid', 'Alabama' και 'Old Man'".

"Πριν από πενήντα χρόνια", πρόσθεσε ο Young. "Ήμουν 24, ίσως 23, και αυτό το άλμπουμ έκανε μεγάλη διαφορά στη ζωή μου. Έπαιξα με μερικούς σπουδαίους φίλους και είναι πραγματικά ωραίο που αυτό το άλμπουμ έχει διαρκέσει τόσο πολύ. ... Όταν το ακούω, σκέφτομαι ότι ήμουν πραγματικά τυχερός που ήμουν εκεί ... και τώρα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να το δουν στον κινηματογράφο".

Η κινηματογραφική κυκλοφορία συνδέεται με την κυκλοφορία της επετειακής έκδοσης του Harvest για τα 50 χρόνια, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου.