Αποχώρησε η Alanis Morissette λόγω σεξιστικής συμπεριφοράς;

Αποχώρησε η Alanis Morissette λόγω σεξιστικής συμπεριφοράς;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πριν από την τελετή του Rock and Roll Hall of Fame.

08 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Η 48χρονη τραγουδίστρια επρόκειτο να ερμηνεύσει το κλασικό τραγούδι You're So Vain της Carly Simon μαζί με την 19χρονη ποπ σταρ Olivia Rodrigo στην τελετή, η οποία γυρίστηκε στο Microsoft Theater στο Λος Άντζελες πριν από την προβολή της τελετής στο HBO αργότερα αυτό το μήνα.

Η Morissette διευκρίνισε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με την Rodrigo ή άλλους καλλιτέχνες όπως η Dolly Parton, η Janet Jackson, η Pat Benatar, η Sheryl Crow, η Pink, η Brandi Carlile και η Sara Bareilles. Αφησε να εννοηθεί ωστόσο ότι η αποχώρησή της οφειλόταν στη σεξιστική και ασεβή συμπεριφορά της ομάδας παραγωγής.

Η τραγουδίστρια με ένα Instagram story της τη Δευτέρα, ξεκαθάρισε κάποιες παρανοήσεις σχετικά με την αποχώρησή της από την παράσταση. «Υπάρχουν κάποιες ανυπόστατες φήμες σχετικά με τη μη εμφάνισή μου στην τελετή ένταξης στο Rock & Roll Hall of Fame το περασμένο Σαββατοκύριακο», ξεκίνησε. «Πρώτον, πρέπει να πω πόσο πολύ λατρεύω την Carly Simon και την Olivia Rodrigo και την Dolly Parton και την Janet Jackson και την Pat Benatar και την Sheryl Crow και την Pink και την Brandi Carlile και την Sara Bareilles - και όλους τους καταπληκτικούς ανθρώπους και καλλιτέχνες που ήταν εκεί».

Και συνέχισε: «Έχω περάσει δεκαετίες σε μια βιομηχανία που διακατέχεται από ένα γενικότερο αντι-γυναικείο συναίσθημα και έχω ανεχτεί πολλή ασέβεια, μείωση, απόρριψη, παραβίαση συμβολαίων, μη υποστήριξη, εκμετάλλευση και ψυχολογική βία (και πολλά άλλα) καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. 'Το ανέχτηκα γιατί τίποτα δεν θα με εμπόδιζε να έλθω σε επαφή με εκείνους για τους οποίους νοιαζόμουν και είχαν απήχηση. Ζω για να υπηρετώ και να συνδέομαι με τους ανθρώπους και έτσι όλα αυτά τα χρόνια το ρούφηξα σε περισσότερες περιπτώσεις από όσες μπορώ να μετρήσω για να το κάνω αυτό. 'Είναι δύσκολο να μην επηρεαστείς σε οποιαδήποτε βιομηχανία σε όλο τον κόσμο, αλλά το Χόλιγουντ είναι διαβόητο για την έλλειψη σεβασμού προς τις γυναίκες».

Αν και δεν διευκρίνισε τι ακριβώς συνέβη ή ποιος ήταν υπεύθυνος, φάνηκε να υποδεικνύει ότι τα μέλη της ομάδας παραγωγής έκαναν κάτι ασεβές, αρκετό για να την κάνει να αποχωρήσει από την παράσταση. «Ευτυχώς, βρίσκομαι σε ένα σημείο της ζωής μου όπου δεν χρειάζεται να περνάω χρόνο σε ένα περιβάλλον που μειώνει τις γυναίκες», πρόσθεσε.

Η Morissette συμμετείχε στις πρόβες για την παράσταση την Παρασκευή, σύμφωνα με το Variety. Υπήρχαν δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι η Morissette έκανε πίσω επειδή «δυσκολευόταν με το τραγούδι», αν και πηγές κοντά στην τραγουδίστρια το αμφισβήτησαν αυτό, δηλώνοντας ότι βρισκόταν στα αρχικά στάδια της επεξεργασίας του τραγουδιού με τη μπάντα της παραγωγής την Παρασκευή.