Νέος δίσκος από τους Firewind

Νέος δίσκος από τους Firewind
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ανακοίνωσε ο Gus G.

08 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο κιθαρίστας των FIREWIND, Gus G., ανέβασε ένα νέο βίντεο με το οποίο ενημερώνει για τα σχέδια της μπάντας για τους επόμενους μήνες. Είπε πως «οι FIREWIND επιστρέφουν τον επόμενο χρόνο και δουλεύουμε πάνω στη μουσική. Δουλεύουμε πάνω σε νέα τραγούδια. Θα υπάρξει ένα νέο άλμπουμ το 2023. Γράφουμε τραγούδια αυτή τη στιγμή. Είμαστε σε κατάσταση προ-παραγωγής και σε κατάσταση σύνθεσης τραγουδιών. Και το νέο υλικό είναι φοβερό, ενώνονται πολύ ωραία. Ξεκινάμε τη χρονιά με μια τεράστια περιοδεία στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα δώσουμε 42 συναυλίες σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα είμαστε ειδικοί καλεσμένοι των BEAST IN BLACK. Είναι μια καταπληκτική μπάντα. Έχουν κάνει θραύση αυτή τη στιγμή. Και θα μας πάρουν μαζί τους στην περιοδεία... Θα είναι ένα καταπληκτικό σόου... Οπότε, ναι, ξεκινάμε τη χρονιά με μια τεράστια περιοδεία. Θα ακολουθήσει νέα μουσική. Και θα φτάσουμε στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου μέσα στη χρονιά».

Στις αρχές του 2020, οι FIREWIND χώρισαν επίσημα τους δρόμους τους με τον κιθαρίστα/πληκτρά Bob Katsionis και τον τραγουδιστή Henning Basse. Ο σημερινός τραγουδιστής του συγκροτήματος είναι ο Herbie Langhans.

Συνεχίζοντας ο Gus G είπε για το επερχόμενο νέο άλμπουμ: «Όπως κάθε συγκρότημα, περνάμε από διαφορετικές φάσεις. Ειδικά για εμάς, έχοντας αρκετούς διαφορετικούς τραγουδιστές στο lineup στο παρελθόν, κάθε τύπος έφερνε μια διαφορετική ατμόσφαιρα και διαφορετικά πράγματα στο συγκρότημα. Νομίζω ότι σε αυτόν τον δίσκο θα ακούσετε στοιχεία από όλους τους προηγούμενους δίσκους μας, ειδικά με τον νέο μας τραγουδιστή, τον Herbie, γιατί μου θυμίζει πολύ τον Stephen Fredrick, τον πρώτο μας τραγουδιστή. Αλλά αυτό το άλμπουμ έχει επίσης μεγάλη ποικιλία, και αυτό μπορεί να θυμίζει στους οπαδούς άλμπουμ όπως τα [2006] 'Allegiance' και [2008] 'The Premonition'. Αλλά και πάλι, δεν προσπαθούμε να γίνουμε ρετρό ή νοσταλγοί ή να αντιγράψουμε αυτά τα άλμπουμ. Κινούμαστε προς το μέλλον. Έτσι όπως το βλέπω εγώ, υπάρχει πάντα ένα νέο τραγούδι για να γράψουμε. Σε κάθε άλμπουμ, προσπαθώ να φτιάχνω καλύτερα τραγούδια, να παίζω καλύτερη κιθάρα, να δοκιμάζω διαφορετικούς ρυθμούς. Πάντα υπάρχουν πράγματα με τα οποία μπορείς να πειραματιστείς στο στούντιο».