Οι Uriah Heep ανακοινώνουν το Chaos And Colour

Οι Uriah Heep ανακοινώνουν το Chaos And Colour
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα άλμπουμ, εμπνευσμένο από την πανδημία

10 Νοεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Το επερχόμενο άλμπουμ Chaos And Colour των Uriah Heep κυκλοφορεί τον επόμενο χρόνο - προς το παρόν δείτε τώρα το βίντεο για το νέο single Save Me Tonight.

"Το Save Me Tonight είναι άλλο ένα δυνατό μελωδικό ροκ κομμάτι, το οποίο επιλέξαμε να είναι το πρώτο single καθώς και το εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ", λέει ο ιδρυτής και κιθαρίστας του συγκροτήματος Mick Box. "Είναι φτιαγμένο για το rock ραδιόφωνο και σίγουρα θα συμπεριληφθεί στη νέα set list μας το 2023".

"Το "Save Me Tonight" προέρχεται από ένα μέρος απογοήτευσης και αδυναμίας" προσθέτει ο συν-συγγραφέας και μπασίστας Dave Rimmer, "ζώντας αυτά τα πρωτοφανή τελευταία χρόνια, αλλά προσκολλημένοι σε αυτή τη λυσσαλέα ελπίδα ότι θα συναντηθούμε όλοι ξανά! Για άλλη μια φορά, η συνεργασία με τον Jeff Scott Soto [ο οποίος συνυπογράφει το Grazed By Heaven στο τελευταίο άλμπουμ] ήταν μια φυσική και πολύ δημιουργική εμπειρία και η τέλεια πλατφόρμα για να εκφράσω αυτά τα συναισθήματα και να συνεχίσω την κληρονομιά των Heep."

Το Chaos And Colour ηχογραφήθηκε στα Chapel Studios στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2021, καθώς άρχισαν να αίρονται οι περιορισμοί, ενώ το "Chaos" και το "Colour" στον τίτλο του άλμπουμ είναι εμπνευσμένα από την ίδια την πανδημία.

"Ο τίτλος του άλμπουμ αντικατοπτρίζει ότι βρισκόμασταν σε χαοτικούς καιρούς", λέει ο Box, "με το να μας έχουν κλειδώσει, τις περιοδείες να ακυρώνονται, τις επιχειρήσεις να αναδιπλώνονται και όλο το χάος που είχε δημιουργηθεί στον κόσμο. Και απ' όσο μπορούσα να το δω, το μόνο χρώμα που είχαν οι άνθρωποι ήταν μέσω της μουσικής. Βοήθησε τόσους πολλούς ανθρώπους να ξεπεράσουν εκείνα τα δύσκολα χρόνια, χρησιμοποιώντας αυτή τη δύναμη και τη δύναμη που έχει η μουσική, για να κάνει εκείνες τις κακές στιγμές να μην είναι τόσο κακές".

Την παραγωγή του άλμπουμ ανέλαβε ο Jay Ruston, ο οποίος εργάστηκε και στο Living The Dream, ενώ έχει συνεργαστεί και με τους Anthrax, Corey Taylor, Black Star Riders, Amon Amarth και Steel Panther.

"Ο Jay ήταν απόλυτα σύμφωνος με αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε στο στούντιο", λέει ο Box. "Είμαστε μια μπάντα που έχει μια φανταστική κληρονομιά και για να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση ήταν ζωτικής σημασίας να ηχογραφεί η μπάντα στο στούντιο παίζοντας όλοι μαζί την ίδια στιγμή. Ο Jay το κατάλαβε αυτό και έβγαλε τον καλύτερο εαυτό μας ως συγκρότημα, καθώς και τους μεμονωμένους παίκτες, ενώ μας έδωσε μερικούς καταπληκτικούς ήχους".