Ακυκλοφόρητο τραγούδι των Van Halen

Ακυκλοφόρητο τραγούδι των Van Halen
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Sammy Hagar το θεωρεί «θησαυρό».

10 Νοεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ο Sammy Hagar δήλωσε ότι ένα κομμάτι των Van Halen που έχει μείνει στο συρτάρι, το "Between Us Two", μπορεί να εμφανιστεί σε μια μελλοντική κυκλοφορία. Το τραγούδι γράφτηκε αρχικά στα μέσα της δεκαετίας του '90 για να χρησιμοποιηθεί στην ταινία Twister του 1996, αλλά τελικά μπήκε στο συρτάρι. (Δύο άλλα τραγούδια χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία: Το "Humans Being", που πιστώνεται σε ολόκληρο το συγκρότημα, και το "Respect the Wind", που πιστώνεται μόνο στον Eddie και τον Alex Van Halen).

Ο Hagar, ωστόσο, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι το "Between Us Two," θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στο μέλλον. Μιλώντας σε ένα podcast, ο τραγουδιστής είπε ότι το τραγούδι ολοκληρώθηκε πλήρως τη δεκαετία του '90 και βρισκόταν στα συρτάρια του συγκροτήματος. "Δεν ξέρω αν μπορώ να το αναστήσω, αλλά το έχουμε, είναι έτοιμο", είπε. "Είναι στο αρχείο, θα το βρουν. Εξετάζουν το αρχειακό υλικό αυτή τη στιγμή για να προσπαθήσουν να κάνουν remaster μερικά από τα παλιά πράγματα της εποχής μου. Θα το βρουν. Αυτό θα είναι ένας θησαυρός".

Ο Hagar δήλωσε στο παλιότερα το 2021 ότι υπήρχαν "μερικά jams" στο θησαυροφυλάκιο, αλλά παραδέχτηκε ότι μερικά από αυτά "δεν ήταν και τόσο σπουδαία". Σημείωσε ότι μια χούφτα από τα κομμάτια έμειναν ημιτελή αλλά πρόσθεσε ότι η ολοκλήρωσή τους δεν ήταν κάτι που ήθελε να επιδιώξει μόνος του. "Είμαι πολύ προσεκτικός με όλα αυτά τα πράγματα γιατί δεν θέλω να κάνω εχθρούς με κανέναν από το στρατόπεδο αυτό", είπε. "Ξέρετε, δεν είναι η θέση μου να πεταχτώ έξω και να τελειώσω ένα τραγούδι των Van Halen".

Στο podcast, ο Hagar προειδοποίησε ότι η κυκλοφορία του "Between Us Two" είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. "[Η αναβίωσή του] θα πρέπει να περάσει από το στρατόπεδο των Van Halen, και είναι λίγο δυσλειτουργικό εκεί", είπε. "Δεν υπήρξε ποτέ ένας ατρόμητος ηγέτης στο στρατόπεδο των Van Halen. Ο [David Lee] Roth ήταν για ένα διάστημα. Εγώ ήμουν για λίγο. Μετά ανέλαβε ο Eddie [Van Halen] για λίγο, μετά ήρθε ο Alex [Van Halen]. ... Τώρα ο Wolfie [Van Halen] είναι ο ατρόμητος ηγέτης".

Ο Hagar εξέφρασε μια παρόμοια άποψη σε μια άλλη πρόσφατη συνέντευξη, μιλώντας με τον Eddie Trunk στην εκπομπή Trunk Nation του SiriusXM. "Δεν υφίσταται κανένας Van Halen... Ο Wolfie είναι ο Van Halen, εντάξει;" είπε. "Και δεν θέλει να είναι η μπάντα που αντιγράφει τους Van Halen. Δεν τον κατηγορώ. Κάνει σπουδαία δουλειά στα δικά του πράγματα και είναι πολύ ωραίο όταν τζαμάρει λίγο εδώ κι εκεί. Είναι Van Halen, και αν ήθελε να παίξει κιθάρα με τον Al και τον Mikey [Anthony] και εμένα, θα το έκανα με μεγάλη μου χαρά".