Νέο singles box set από τον Paul McCartney

Νέο singles box set από τον Paul McCartney
Ακολουθήστε μας στο Google news

163 κομμάτια συνολικής διάρκειας πάνω από 10 ώρες μουσικής.

11 Νοεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ο Paul McCartney ανακοίνωσε την κυκλοφορία του The 7" Singles Box, με 80 x 7" singles - συμπεριλαμβανομένων παγκόσμιων επιτυχιών όπως τα "My Love", "Live and Let Die", "Band on the Run", "Silly Love Songs", "Coming Up", "Ebony and Ivory", "Say Say Say Say", "No More Lonely Nights", "Wonderful Christmastime" και πολλά άλλα. Το box set, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου 2022 και θα είναι περιορισμένο σε μόλις 3000 αντίτυπα, περιλαμβάνει 163 κομμάτια συνολικής διάρκειας πάνω από 10 ώρες μουσικής και θα κυκλοφορήσει και ψηφιακά. Έγινε remastered και κόπηκε στα Abbey Road Studios.

Από την ανακοίνωση της 10ης Νοεμβρίου: Το 2022 ο McCartney γιόρτασε μια ακόμη σειρά από ορόσημα. Μόλις μια εβδομάδα μετά τα 80α γενέθλιά του, ο Paul ήταν επικεφαλής του 2022 στο φεστιβάλ Glastonbury, παίζοντας ένα αξέχαστο σετ που ενέπνευσε εκκωφαντικά τραγούδια από το μεγαλύτερο πλήθος που είχε δει ποτέ η κεντρική σκηνή. Χαιρετισμένο ως η καλύτερη συναυλία όλων των εποχών τόσο από τους κριτικούς όσο και από τους θαυμαστές του, ήταν ένας ταιριαστός εορτασμός μιας εξαιρετικής καριέρας.

Αναγνωρισμένος από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ως "ο πιο επιτυχημένος τραγουδοποιός όλων των εποχών", το The 7" Singles Box είναι μια αξιοσημείωτη απόδειξη αυτής της διάκρισης, με τραγούδια που συνεχίζουν να αγαπιούνται και να τραγουδιούνται σε όλο τον κόσμο σήμερα.

Η μορφή του 7ιντσου single είχε βαθιά επίδραση και επιρροή στον McCartney τόσο ως συνθέτη όσο και ως οπαδού της μουσικής. Ο Paul θυμάται στον πρόλογό του που συνοδεύει αυτό το σετ πώς απολαμβάνει ακόμα τη συγκίνηση του να ξεφυλλίζει τα κιβώτια στα δισκοπωλεία αναζητώντας νέες ανακαλύψεις και πόσο πολύ σέβονταν ο ίδιος και οι Beatles το B-side.

Το singles box set του McCartney εκτείνεται από το "Another Day" του 1971 μέχρι την έκδοση 7" του τραγουδιού της χρονιάς του 2022 για την Record Store Day, "Women and Wives" (από το κορυφαίο McCartney III του 2020) - τα 80 singles που περιλαμβάνονται αντιπροσωπεύουν μισό αιώνα ζωής του Paul, αναδεικνύοντας την παραγωγική δημιουργικότητα και την καινοτομία του.

Η συλλογή περιλαμβάνει 65 singles - πλήρη με τα αυθεντικά τους B-sides (χρησιμοποιώντας αποκαταστημένα εξώφυλλα από 11 διαφορετικές χώρες), καθώς και 15 singles που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ σε 7". Αυτά τα 15 singles αποτελούνται από κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει σε 12", picture discs, CD singles & promos, ψηφιακά downloads, μουσικά βίντεο, δύο demo που δεν είχαν ακουστεί ποτέ και ένα μοντάζ 7" single που δεν είχε ακουστεί ποτέ.

Δήλωσε ο McCartney: "Ελπίζω τα τραγούδια σε αυτό το box set να ανασύρουν και σε εσάς διασκεδαστικές αναμνήσεις. Για μένα το κάνουν, και θα έρθουν κι άλλα...".