Οι Blur ανακοινώνουν μια και μοναδική συναυλία επανένωσης

Οι Blur ανακοινώνουν μια και μοναδική συναυλία επανένωσης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο Wembley Stadium του Λονδίνου.

14 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Wembley στις 8 Ιουλίου και θα συμμετέχουν ως ξεχωριστοί καλεσμένοι ο ράπερ Slowthai, η Self Esteem και το ποπ ντουέτο Jockstrap.

Θα αποτελέσει επίσης την πρώτη headline εμφάνιση του συγκροτήματος από το 2015 και τη μοναδική τους εμφάνιση στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023, έτος κατά το οποίο θα γιορτάσουν την επέτειο των 35 χρόνων από την ίδρυσή τους. Οι Blur δεν έχουν προς το παρόν ανακοινώσει άλλες ημερομηνίες περιοδείας.

Η εμφάνισή τους στο 90.000 θέσεων Wembley Stadium θα είναι η πρώτη φορά που το συγκρότημα θα παίξει στο συγκεκριμένο χώρο, κάτι που οι ίδιοι περιγράφουν ως μια "bucket-list" στιγμή. "Είμαστε μια μπάντα που έχει κάνει σχεδόν τα πάντα που είναι δυνατόν να κάνει... τι εμβληματικό μέρος, τι εμβληματικός χώρος. Είναι απλά απίστευτα συναρπαστικό" λέει ο ντράμερ Dave Rowntree στο Sky News.

Μιλώντας για την επερχόμενη συναυλία επανένωσης, στην οποία οι Βρετανοί ροκάδες θα παίξουν ένα πλήρες σετ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, ο frontman Damon Albarn δήλωσε: "Μας αρέσει πολύ να παίζουμε αυτά τα τραγούδια και σκεφτήκαμε ότι ήρθε η ώρα να το ξανακάνουμε".

Ενώ ο κιθαρίστας Graham Coxon επιβεβαιώνει: "Ανυπομονώ πραγματικά να παίξω ξανά με τα αδέρφια μου τους Blur και να επανεξετάσουμε όλα αυτά τα υπέροχα τραγούδια. Τα live των Blur είναι πάντα καταπληκτικά για μένα: μια ωραία κιθάρα και ένας ενισχυτής δυνατά και πολλά χαμογελαστά πρόσωπα".

Ο μπασίστας Alex James προσφέρει: "Υπάρχει πάντα κάτι πραγματικά ξεχωριστό όταν οι τέσσερις μας βρισκόμαστε σε ένα δωμάτιο. Είναι ωραίο να σκέφτεσαι ότι στις 8 Ιουλίου αυτό το δωμάτιο θα είναι το Wembley Stadium".

Και ο Rowntree προσθέτει: "Μετά το χάος των τελευταίων ετών, είναι υπέροχο να βγούμε ξανά έξω και να παίξουμε μερικά τραγούδια μαζί μια καλοκαιρινή μέρα στο Λονδίνο. Ελπίζω να σας δούμε εκεί".

Τα εισιτήρια θα βγουν στις 18 Νοεμβρίου από τις 10 π.μ. τοπική ώρα στο Ticketmaster.