Ο Peter Frampton δεν ήξερε πόσο πολύ τον βοήθησε ο David Bowie

Ο Peter Frampton δεν ήξερε πόσο πολύ τον βοήθησε ο David Bowie
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Δεν μπορώ ποτέ να τον ευχαριστήσω αρκετά γι' αυτό».

14 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο Peter Frampton εξακολουθεί να μετανιώνει για την κυκλοφορία του I'm In You του 1977, αλλά λέει ότι είναι ευγνώμων στον David Bowie για την παρουσία του στη συνέχεια. "Δεν ήθελα να κάνω το I'm In You", λέει ο Frampton στο περιοδικό Guitar World. "Δεν ήθελα καν να το παραδώσω- δεν μου άρεσε. Ήξερα ότι δεν ήταν αρκετά καλό, αλλά όλοι έλεγαν " Βιάσου, βιάσου, βιάσου. Ήθελα να περιμένω μέχρι να έχω το καλύτερο υλικό που θα μπορούσα να σκεφτώ, όσο καιρό κι αν θα έπαιρνε αυτό. Έχασα μια κασέτα που είχε ένα σωρό ιδέες - αυτό ήταν καταστροφικό για μένα", συνέχισε.

"Θυμόμουν κάποιες από αυτές, αλλά όχι όλες. Ο κύριος όγκος του νέου μου υλικού που είχα μέχρι εκείνη τη στιγμή εξαφανίστηκε. Ήταν ένας επώδυνος δίσκος για να τον φτιάξω. Παρόλα αυτά, η αρχική ανταπόκριση ήταν καλή. Παρόλο που το 'I'm In You' ήταν ένα τεράστιο single στις Ηνωμένες Πολιτείες και το άλμπουμ ανέβηκε αμέσως στα charts, τα πράγματα έπεσαν αρκετά γρήγορα", δήλωσε ο Frampton. "Η περιοδεία του 'I'm In You' ήταν μια χαρά, αυτό ήταν καλό. Μετά από αυτό, όταν αυτό είχε γίνει κατανοητό, νομίζω ότι τότε ήταν που άρχισα να χάνω πολύ κοινό. Αυτή ήταν η κατάσταση. Ένιωθα σαν να βρισκόμουν σε ένα πλοίο που βουλιάζει".

Τότε ο σχολικός φίλος Bowie κάλεσε τον Frampton να παίξει στο άλμπουμ του Never Let Me Down το 1987 και τον έκανε μέλος της περιοδεύουσας μπάντας Glass Spider. Αυτό αναζωογόνησε την καριέρα του κιθαρίστα και "άλλαξε την αξιοπιστία μου", είπε ο Frampton. "Ένας teenybopper star, η διάρκεια της καριέρας του είναι περίπου 18 μήνες - ενώ η καριέρα ενός μουσικού είναι μια ολόκληρη ζωή. Εγώ είμαι μουσικός πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα. Ο David μου έδωσε πίσω αυτή την αξιοπιστία για να συνεχίσω και να φέρω τον κόσμο πίσω σε μένα".

Ακόμα κι έτσι, ο Frampton χρειάστηκε λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσει πόσο πολύ είχε βοηθήσει ο Bowie: "Δεν μπορώ ποτέ να τον ευχαριστήσω αρκετά γι' αυτό. Ήξερε τι έκανε για μένα πριν εγώ καταλάβω τι έκανε για μένα".