Οι ακυρωμένες συναυλίες των Deep Purple το 2018

Οι ακυρωμένες συναυλίες των Deep Purple το 2018
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αγωγή για ασφαλιστική κάλυψη

14 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Οι Deep Purple βρίσκονται στο επίκεντρο της αγωγής ασφαλιστικής κάλυψης ενός οικονομικού χορηγού για την ακυρωθείσα περιοδεία του αγγλικού ροκ συγκροτήματος στο Μεξικό το 2018.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι ο ασφαλιστικός πάροχος Beazley Insurance Services αρνήθηκε την κάλυψη δύο ακυρώσεων συναυλιών των Deep Purple το 2018, αφού δεν διερεύνησε επαρκώς την απαίτηση.

Η Big Draw Entertainment (BDE), ο χρηματοδότης της συναυλιακής περιοδείας των Deep Purple στο Μεξικό, κατέθεσε αγωγή κατά της Beazley και της Everest Indemnity Insurance για κακή πίστη και αθέτηση σύμβασης. Η Big Draw κατηγορεί την ασφαλιστική εταιρεία ότι διεξήγαγε μια υποτυπώδη έρευνα σχετικά με την απαίτησή της, η οποία ήταν "περιορισμένης φύσης και στενής εμβέλειας" - ότι η ανεπάρκεια κατέδειξε μια "προκαθορισμένη πρόθεση" να αρνηθεί την απαίτησή της.

Οι δύο εν λόγω συναυλίες ήταν προγραμματισμένες για τις 21 και 24 Νοεμβρίου 2018, αλλά ακυρώθηκαν λόγω "απότομης απώλειας" του ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού, σύμφωνα με την αγωγή. Η Big Draw αναφέρει ότι το σόου που ήταν προγραμματισμένο για τις 21 Νοεμβρίου είχε όριο αποζημίωσης άνω των 500.000 δολαρίων, ενώ το σόου για τις 24 Νοεμβρίου είχε όριο σχεδόν 800.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Big Draw, η Beazley και ο πληρεξούσιός της, η Premier Insurance, που διεξήγαγε την έρευνα, απέτυχαν να πάρουν συνέντευξη από οποιονδήποτε είχε σχετικές πληροφορίες. Η Big Draw λέει ότι δεν μίλησαν καν με άτομα που "είχαν τη μεγαλύτερη γνώση των συνθηκών των ακυρώσεων".

Επιπλέον, η Beazley καθυστέρησε αδικαιολόγητα τον προσδιορισμό της κάλυψης, καθώς η Big Draw δεν έλαβε επιστολή άρνησης κάλυψης από τον ασφαλιστή μέχρι τον Νοέμβριο του 2020 - δύο χρόνια μετά την υποβολή της αρχικής απαίτησης από την BDE.