Τα εφηβικά ερωτικά γράμματα του Bob Dylan σε δημοπρασία

Τα εφηβικά ερωτικά γράμματα του Bob Dylan σε δημοπρασία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο μάθημα ιστορίας του λυκείου τους.

15 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Μια συλλογή ερωτικών επιστολών που έγραψε ο Bob Dylan στα εφηβικά του χρόνια βγήκε σε δημοπρασία, με τις προσφορές να ξεκινούν από 250.000 δολάρια.

"Ευρύτατο σε έκταση και περιεχόμενο, ο νεαρός Dylan αποκαλύπτει τα όνειρά του να αλλάξει το όνομά του και να πουλήσει ένα εκατομμύριο δίσκους, προσφέρει κομμάτια ποίησης και δηλώνει την ατελείωτη αγάπη του", αναφέρεται στην περιγραφή της συλλογής. "Προετοιμάζεται για το talent show του Hibbing High, προσκαλεί τη Barbara στην παράσταση του Buddy Holly στο Duluth, μιλάει για το τραγούδι, τη σύνθεση τραγουδιών και την ηχογράφηση, σχολιάζει τα αυτοκίνητα και τα ρούχα των τελών της δεκαετίας του 1950 και γράφει για τους δίσκους που ακούει".

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο μάθημα ιστορίας του λυκείου τους. "Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1957, η Barb και ο Bob είχαν ραντεβού σε ένα πάρτι για την περίοδο των γιορτών στα βόρεια της πολιτείας, στην περιοχή των Twin Cities, και ερωτεύτηκαν εκείνη τη νύχτα", ανέφερε η RR Auctions. "Τον Ιανουάριο του 1958 ξεκίνησε μια επιστολική αλληλογραφία που συνεχίστηκε μέχρι το 1959, και ίσως και πέρα από αυτό. Οι επιστολές της Barb προς τον Bob μπορεί να επιβιώσουν ή να μην επιβιώσουν".

Οι 42 χειρόγραφες σημειώσεις, συνολικής έκτασης 150 σελίδων και συμπεριλαμβανομένου ενός ερωτικού γράμματος, εστάλησαν στην Barbara Ann Hewitt μεταξύ 1958 και 1959, όταν ο Dylan ήταν περίπου 17-18 ετών και ζούσε στο Hibbing, Minn. Η RR Auctions, η διευθύντρια της πώλησης, δεν αποκάλυψε το ακριβές περιεχόμενο, αλλά έδωσε μια ιδέα για το τι περιέχουν οι επιστολές.

"Αυτό το αρχείο είναι ένα από τα πιο σημαντικά από πολιτιστική άποψη του 20ού αιώνα που έχουμε προσφέρει ποτέ", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της RR Auctions, Bobby Livingston (μέσω του Associated Press). Ο ίδιος περιέγραψε τις επιστολές ως "έναν απολογισμό από πρώτο πρόσωπο για τα χρόνια της διαμόρφωσης του Dylan", προσθέτοντας: "Δίνουν πραγματικά μια εικόνα για το πώς θα παρουσιάσει τον εαυτό του. Δείχνουν ότι ο Dylan τα ονειρεύτηκε όλα αυτά και όλα έγιναν πραγματικότητα - το είχε προβλέψει".

Ένα από τα τελευταία γράμματα απεικονίζει το τέλος της σχέσης, με τον Dylan να ζητά από τη Hewitt να επιστρέψει τις φωτογραφίες που της είχε στείλει. Η Hewitt παντρεύτηκε τη δεκαετία του '70, αλλά χώρισε μετά από επτά χρόνια. Παρέμεινε ανύπαντρη μέχρι τον θάνατό της το 2020.

Η κόρη της Hewitt δήλωσε ότι ο Dylan τηλεφώνησε στην πρώην ερωμένη του τη δεκαετία του '60 και την προσκάλεσε να παρακολουθήσει ένα από τα σόου του, αλλά εκείνη τον απέρριψε. Ο Livingston στον οποίο έκανε τις δηλώσεις η κόρη της Hewitt υπέθεσε επίσης ότι η Hewitt, μια κοκκινομάλλα, απαθανατίστηκε σε κάποιους από τους στίχους του Dylan, ίσως στους πρώτους στίχους του "Tangled Up in Blue" του 1975: "Νωρίς ένα πρωί, ο ήλιος έλαμπε / Ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι / Αναρωτιόμουν αν τα είχε αλλάξει όλα / Αν τα μαλλιά της ήταν ακόμα κόκκινα".

Τα γράμματα θα πωληθούν στις 17 Νοεμβρίου. Ο Dylan διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα των στίχων και της ποίησης που έγραψε στην Hewitt.