Ο Ozzy Osbourne για τις τέσσερις υποψηφιότητες για Grammy

Ο Ozzy Osbourne για τις τέσσερις υποψηφιότητες για Grammy
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Η δουλειά πάντα με εκπλήσσει»

17 Νοεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ο Ozzy Osbourne κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες για Grammy την Τρίτη (15 Νοεμβρίου) για το 13ο προσωπικό του άλμπουμ, Patient Number 9. Αυτές είναι οι περισσότερες υποψηφιότητες που έχει λάβει ποτέ για ένα μόνο LP. Το "Patient Number 9" πήρε υποψηφιότητες για την καλύτερη ροκ ερμηνεία και το καλύτερο ροκ τραγούδι για το "Patient Number 9″ (με τη συμμετοχή του Jeff Beck), για την καλύτερη Metal ερμηνεία για το "Degradation Rules" (με τη συμμετοχή του Tony lommi) και για το καλύτερο ροκ άλμπουμ. Νωρίτερα φέτος, ο Rock and Roll Hall of Famer είχε σημειώσει τρεις νίκες στα Grammy και οκτώ υποψηφιότητες.

"Είμαι ειλικρινά συγκλονισμένος", είπε. "Η δημιουργία αυτού του δίσκου ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να επιστρέψω στη δουλειά καθώς συνέχιζα να αναρρώνω. Είναι πολύ σπουδαίο να με αναγνωρίζουν σε αυτό το σημείο της καριέρας μου".

Ο Osbourne σημείωσε επίσης ότι η πανδημία τον βοήθησε να έχει το χρόνο και το χώρο να φτιάξει ένα νέο άλμπουμ τόσο γρήγορα μετά το Ordinary Man του 2020. "Λοιπόν, το θέμα ήταν ότι είχα όλο αυτό το χρόνο - όλοι είχαμε μέσα από την πανδημία", είπε. "Αντί να ξαπλώνω εκεί και να κάνω μόνο τη φυσιοθεραπεία μου, ο δίσκος με έκανε στην πραγματικότητα να κάνω κάτι που αγαπώ".

Όσο για τη νοοτροπία του όταν έγραφε και ηχογραφούσε το άλμπουμ, ο Osbourne είπε: "Σκεφτόμουν τους καιρούς που ζούμε. Δεν υπήρχαν πολλά καλά νέα. Ήταν ένας γαμ... ενός πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία. Ο κόσμος έμοιαζε να βρίσκεται στα πρόθυρα ενός κακού πράγματος".

Πρόσθεσε ότι: "Η μουσική βιομηχανία με εκπλήσσει συνεχώς. Ποτέ δεν είναι ένα ασφαλές στοίχημα. Έχω κάνει πράγματα στο παρελθόν όπου λέω στον εαυτό μου 'αυτό θα γίνει επιτυχία'. Μετά πήγε κατά διαόλου και άλλα πράγματα που έχω κάνει... Έγινε το αντίθετο. Με χαροποιεί πολύ η υποστήριξη".

Ο Ozzy είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που η συνεργασία του με τον μακροχρόνιο συμπαίκτη του στους Black Sabbath, Iommi, είναι υποψήφιος, σημειώνοντας: "Θέλω να πω ότι αυτό το τραγούδι θα γινόταν ένα σπουδαίο κομμάτι των Black Sabbath. Είναι ένα πολύ καλά δομημένο τραγούδι. Γνωρίζω τον Tony από τότε που ήμουν 12 ετών και χαίρομαι που μπορώ να πω ότι συνεχίσαμε μια πολύ καλή φιλία. Ο Tony με υποστήριξε πολύ όσο ανάρρωνα από χειρουργική επέμβαση. Ήταν σε συνεχή επαφή μαζί μου, πράγμα που ήταν υπέροχο"

Η τελετή απονομής των 65ων βραβείων Grammy θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες.