Οι Guns N Roses μήνυσαν online κατάστημα όπλων για παραβίαση εμπορικών σημάτων

Οι Guns N Roses μήνυσαν online κατάστημα όπλων για παραβίαση εμπορικών σημάτων
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το εν λόγω κατάστημα ονομάζεται Texas Guns and Roses.

03 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Το ραδιοφωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KFI του Λος Άντζελες αναφέρει ότι το συγκρότημα κάνει αγωγή για "απροσδιόριστη ζημία" και ότι το οπλοπωλείο "προσπαθεί να εξαπατήσει τους καταναλωτές ώστε να πιστέψουν ότι η ιστοσελίδα σχετίζεται με" τους GN'R. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο διαχειριστής του καταστήματος, μια εταιρεία από το Τέξας με το (ελαφρώς μπερδεμένο) όνομα Jersey Village Florist, δραστηριοποιείται χωρίς την "έγκριση, άδεια ή συγκατάθεση" του συγκροτήματος.

Μια γρήγορη ψηφιακή περιήγηση στο texasgunsandroses.com θα σας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι πωλούν πολλά πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, διόπτρες και πανοπλίες, τα οποία μπορούν να παραδοθούν μέσω ταχυδρομείου. Ωστόσο, το Texas Guns and Roses δεν φαίνεται να πουλάει τριαντάφυλλα ή λουλούδια οποιουδήποτε είδους. Το KFI λέει ότι οι δικηγόροι των Guns N' Roses ισχυρίζονται ότι το όνομα του καταστήματος "υποτίθεται ότι πουλάει τριαντάφυλλα και άλλα λουλούδια ως μια επινόηση για να προσπαθήσει να δικαιολογήσει" τη χρήση του εμπορικού σήματος των GN'R.

Παρ' όλα αυτά, οι δικηγόροι του Texas Guns and Roses έχουν μια εντελώς διαφορετική άποψη για το όνομα του οπλοπωλείου. Ένας δικηγόρος του Χιούστον που εκπροσωπεί το Jersey Village Florist με το όνομα David L. Clark υποστηρίζει: "Δεν υπήρξε ποτέ καμία σύγχυση (μεταξύ του συγκροτήματος και της ιστοσελίδας) και [οι Guns N' Roses] δεν έχουν κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τη σύγχυση".
Ο Clark προσθέτει ακόμη, φαινομενικά χωρίς ίχνος χιούμορ, ότι η ιστοσελίδα "πουλάει μεταλλικά χρηματοκιβώτια για όπλα και λουλούδια, και έχουν μια ιστοσελίδα μόνο και κανείς δεν έχει μπερδευτεί" ή νομίζει ότι το κατάστημα συνδέεται με το συγκρότημα, οπότε "θα αντεπιτεθούν" ως αποτέλεσμα.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι οι Guns N' Roses έλαβαν γνώση του καταστήματος τον Οκτώβριο του 2019 και έστειλαν επιστολή παύσης και απαγόρευσης ζητώντας από την επιχείρηση να αλλάξει το όνομά της, ωστόσο, το Texas Guns and Roses δεν συμμορφώθηκε. Η νομική ομάδα των GN'R επιβεβαιώνει ότι η φύση της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι επιζήμια για το συγκρότημα και ότι "δεν θέλουν να συνδέονται με τον εναγόμενο, έναν έμπορο πυροβόλων όπλων και οπλισμού".

Το αν το Texas Guns and Roses θα συνεχίσει αυτή τη μάχη στο δικαστήριο με τους Gun N' Roses μένει να το δούμε.

Οι Guns and Roses πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή περιοδεία στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια θαυμάστρια σε μια από τις συναυλίες τους στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας ισχυρίστηκε ότι ο τραγουδιστής Axl Rose πέταξε ένα μικρόφωνο στο πλήθος στο τέλος ενός τραγουδιού και αυτό προσγειώθηκε στο πρόσωπό της. Δήλωσε ότι το μικρόφωνο την τραυμάτισε σοβαρά, προκαλώντας της δύο μαύρα μάτια. Δείτε την πλήρη καταγγελία και μια φωτογραφία του προσώπου της εδώ, καθώς και τις υπόλοιπες επερχόμενες ημερομηνίες της περιοδείας τους σε αυτό το σημείο.