Ροκ σταρ των οποίων οι ζωές γίνονται ταινίες

Ροκ σταρ των οποίων οι ζωές γίνονται ταινίες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία λίστα, άκρως ενδιαφέρουσα.

11 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Kiss

Ο μάνατζερ των Kiss Doc McGhee αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι μια βιογραφική ταινία για το συγκρότημα ήταν στα σκαριά κατά τη διάρκεια του Kiss Kruise 2019. Αργότερα δήλωσε ότι η ταινία θα κυκλοφορήσει το 2021, με στόχο να συμπέσει με την τελευταία συναυλία του εμβληματικού ροκ συγκροτήματος. Όμως η πανδημία COVID-19 έριξε ταφόπλακα σε όλα αυτά τα σχέδια. Οι Kiss έκτοτε επέστρεψαν στους δρόμους, αναπροσαρμόζοντας την πλειοψηφία των ημερομηνιών τους, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας τους συναυλίας. Εν τω μεταξύ, η προπαραγωγή της ταινίας, με τίτλο Shout It Out Loud, συνεχίστηκε. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση του McGhee αποκάλυψε ότι το σενάριο έχει ολοκληρωθεί πλήρως και θα εστιάζει στις "κοινωνικές πιέσεις" που βοήθησαν το συγκρότημα να σχηματιστεί. Ο Joachim Ronning φέρεται να έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, με το Netflix να αναλαμβάνει την κυκλοφορία της ταινίας.

Grateful Dead

Δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλά για την επερχόμενη βιογραφική ταινία των Grateful Dead, αλλά αυτά που είναι γνωστά είναι εκπληκτικά: Ο Martin Scorsese θα σκηνοθετήσει, ο Jonah Hill θα υποδυθεί τον Jerry Garcia και και οι δύο άνδρες θα είναι παραγωγοί της ταινίας. Επιπλέον, ο Scott Alexander και ο Larry Karaszewski, η συγγραφική ομάδα πίσω από το American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson, θα αναλάβουν το σενάριο. Όσον αφορά τα μέλη του συγκροτήματος, οι Bob Weir, Phil Lesh, Mickey Hart και Bill Kreutzmann θα είναι εκτελεστικοί παραγωγοί. Η ταινία, τα γυρίσματα της οποίας δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά που ο Σκορτσέζε καταπιάνεται με τους Grateful Dead. Ο θρυλικός σκηνοθέτης ήταν επίσης παραγωγός του ντοκιμαντέρ Long Strange Trip του 2017.

Heart

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της στο SiriusXM τον Νοέμβριο του 2020, η Ann Wilson αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται μια βιογραφική ταινία για τις Heart. "Είδα το πρώτο προσχέδιο του σεναρίου", παραδέχτηκε η τραγουδίστρια. "Είναι πολύ ωραίο". Η Carrie Brownstein από τους Sleater-Kinney, η οποία επίσης συνδημιούργησε και πρωταγωνίστησε στο Portlandia του IFC, θα γράψει και θα σκηνοθετήσει την ταινία. Το σενάριο αναμένεται να επικεντρωθεί στην Ann και την αδελφή της, Nancy, την παιδική τους ηλικία, τα πρώτα τους χρόνια ως επίδοξες μουσικοί και την τελική επιτυχία με το συγκρότημα που κατέκτησε τα charts.

Lemmy Kilmister

Η ομάδα που παρουσίασε το 2010 το ντοκιμαντέρ Lemmy θα καταγράψει και πάλι τη ζωή και την εποχή του frontman των Motorhead Lemmy Kilmister. Η βιογραφική ταινία, που ονομάζεται επίσης Lemmy, θα προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα του θρύλου του metal, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής του ηλικίας, της θητείας του ως roadie για τον Jimi Hendrix, της σύντομης θητείας του στους Hawkwind και, φυσικά, του σχηματισμού των Motorhead. Η ταινία επρόκειτο να ξεκινήσει να γυρίζεται το 2021, αλλά φαίνεται ότι αναβλήθηκε εν μέσω της πανδημίας.

John Lennon και Yoko Ono

Το 2018, άρχισε να διαδίδεται η φήμη για μια υπό ανάπτυξη βιογραφική ταινία που θα εξιστορούσε το ρομάντζο του John Lennon και της Yoko Ono. Ο σκηνοθέτης του Dallas Buyers Club Jean-Marc Vallee συμμετείχε, μαζί με τον σεναριογράφο Anthony McCarten, ο οποίος έγραψε το σενάριο του Bohemian Rhapsody. Η Ono συμμετείχε ως παραγωγός και τα πράγματα έδειχναν να οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά οι πληροφορίες γύρω από το έργο έκτοτε έχουν παραμείνει κρυφές.

Bee Gees

Μετά την επιτυχία του The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart, ένα ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα που κυκλοφόρησε στο HBO το 2020, ετοιμάζεται μια ολοκληρωμένη βιογραφία για τους Bee Gees. Η ταινία θα αφηγείται την ιστορία των αδελφών Barry, Robin και Maurice Gibb και την άνοδό τους σε ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης Kenneth Branagh έχει προσληφθεί για τη σκηνοθεσία, ενώ ο Barry, ο τελευταίος εν ζωή αδελφός των Gibb, θα είναι εκτελεστικός παραγωγός.

Sex Pistols

Δεν πρόκειται για μια παραδοσιακή βιογραφική ταινία, αλλά για μια τηλεοπτική σειρά περιορισμένης διάρκειας, το Pistol θα εξιστορήσει την ιστορία του θρυλικού πανκ συγκροτήματος Sex Pistols. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Danny Boyle έχει αναλάβει το τιμόνι του έργου, με τους Toby Wallace, Maisie Williams, Anson Boon, Louis Partridge και Jacob Slater στο καστ. Η σειρά έχει ήδη γίνει πρωτοσέλιδο χάρη στον τραγουδιστή των Sex Pistols, John Lydon, γνωστός και ως Johnny Rotten, ο οποίος αντιτίθεται σθεναρά στο πρότζεκτ και μάλιστα μήνυσε τους πρώην συνεργάτες του για να σταματήσει την παραγωγή του. Παρά τις προσπάθειες αυτές, το Pistol αναμένεται να κυκλοφορήσει στο FX.

Joey Ramone

Η ζωή του Joey Ramone θα μετατραπεί σε μια νέα βιογραφική ταινία με τίτλο I Slept With Joey Ramone. Βασισμένη στα ομότιτλα απομνημονεύματα - γραμμένα από τον πραγματικό αδελφό του Joey, Leigh - η πολυαναμενόμενη ταινία έχει ως ηθοποιό τον Pete Davidson του Saturday Night Live στο ρόλο του εμβληματικού frontman των Ramones. Τον Απρίλιο, ο Davidson αποκάλυψε ότι έκανε μαθήματα μουσικής, μάθαινε κιθάρα, ντραμς και δούλευε με έναν προπονητή φωνητικής για τον ρόλο. Ο Jason Orley, ο οποίος σκηνοθέτησε δύο προηγούμενες δουλειές του Davidson - την ταινία Big Time Adolescence του Hulu και το κωμικό αφιέρωμα του Netflix Pete Davidson: Alive From New York - θα αναλάβει το τιμόνι του I Slept With Joey Ramone.

Bob Marley

Να προσθέσετε το σύμβολο της reggae Bob Marley στον κατάλογο των καλλιτεχνών των οποίων η ζωή θα μετατραπεί σε ταινία μεγάλου μήκους. Η χήρα του τραγουδιστή, Rita, και δύο από τα παιδιά του, Ziggy και Cedella, θα είναι οι παραγωγοί της ταινίας, η οποία θα γυριστεί με την Paramount. Ο Reinaldo Marcus Green, ο οποίος πρόσφατα σκηνοθέτησε τον King Richard, θα αναλάβει το τιμόνι του project Marley που δεν έχει ακόμη τίτλο.

Cher

Τον Μάιο, η Cher αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται μια βιογραφική ταινία για τη ζωή της. Το σενάριο θα γράψει ο Eric Roth, του οποίου τα σενάρια περιλαμβάνουν τα Forrest Gump και A Star Is Born. Παραγωγοί θα είναι οι Judy Craymer και Gary Goetzman, στις δουλειές των οποίων περιλαμβάνονται και οι δύο ταινίες Mama Mia! Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ταινία, συμπεριλαμβανομένου του αν θα καλύπτει ολόκληρη την καριέρα της Cher ή μόνο ένα μικρό τμήμα του χρόνου, δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Ωστόσο, το Deadline σημείωσε ότι "δεν θα είναι ένα μιούζικαλ που θα ανοίγει το τραγούδι όπως το Mamma Mia! και μάλλον θα είναι πιο κοντά σε μια βιογραφική ταινία όπως το Bohemian Rhapsody".

Buddy Holly

Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Bruce Beresford σκηνοθετεί το Clear Lake, μια βιογραφική ταινία για τον Buddy Holly. Ενώ η ταινία θα παρακολουθήσει την άνοδο της φήμης του Holly, θα αναδείξει επίσης την πρωτοποριακή περιοδεία του 1958 Biggest Show of Stars μαζί με τον Clarence Collins, η οποία ήταν αξιοσημείωτη για το σπάσιμο των φυλετικών φραγμών της εποχής. "Ο υπόηχος της ιστορίας είναι πώς μαύροι, ισπανόφωνοι και λευκοί καλλιτέχνες συναντήθηκαν στην πρώτη πραγματικά ολοκληρωμένη μουσική περιοδεία για να αρχίσουν να καταρρίπτουν τα χρωματικά εμπόδια, με τον ίδιο τρόπο που το έκανε ο Jackie Robinson στο επαγγελματικό μπέιζμπολ", εξήγησε ο εκτελεστικός παραγωγός Rick French στο The Hollywood Reporter. Ο Ruairi O'Connor θα ενσαρκώσει τη Holly στην ταινία, ενώ στο καστ περιλαμβάνονται επίσης ο Colin Hanks, η Diane Guerrero και ο ράπερ Nelly.

Marianne Faithfull

Η ηθοποιός Lucy Boynton σαφώς και δεν αποστρέφεται τις βιογραφίες. Αφού υποδύθηκε τη Mary Austin στο Bohemian Rhapsody, η Αγγλίδα ηθοποιός θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ταινία για τη Marianne Faithfull. Η Faithfull θα εξιστορήσει τα σκαμπανεβάσματα της καριέρας της, συμπεριλαμβανομένου του ειδυλλίου της με τον Mick Jagger, των αγώνων της με τον εθισμό στα ναρκωτικά και την τελική επιστροφή της στο προσκήνιο. Τα γυρίσματα της ταινίας επρόκειτο να ξεκινήσουν το 2020, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

The Allman Brothers

Ο Gregg και ο Duane Allman, τα αδέρφια που από ταπεινή αφετηρία έγιναν ηγέτες ενός από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα του southern rock, θα μεταφέρουν την ιστορία τους στη μεγάλη οθόνη σε μια νέα βιογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του Nick Cassavetes. Η ταινία θα καλύψει την ανάδειξη του διδύμου με την Allman Brothers Band, καθώς και τον γάμο του Gregg με τη Cher και τις προσπάθειές του να βοηθήσει τον Jimmy Carter να γίνει πρόεδρος. Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Cassavetes, του οποίου οι προηγούμενες ταινίες περιλαμβάνουν τα John Q, The Notebook και The Other Woman, θα γράψει το σενάριο της ταινίας, βασισμένο στο βιβλίο Midnight Riders: The Story of the Allman Brothers Band.

Dusty Springfield

Η Αγγλίδα ηθοποιός Gemma Arterton - πιο γνωστή για το ρόλο της ως Strawberry Fields στην ταινία του James Bond Quantum of Solace - θα πρωταγωνιστήσει ως Dusty Springfield στην επερχόμενη ταινία So Much Love. Το μεγαλύτερο μέρος της βιογραφικής ταινίας θα διαδραματίζεται το 1968, όταν η Springfield βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της, και θα εξιστορεί το εγχείρημα της Βρετανίδας τραγουδίστριας στην Αμερική, όπου ηχογράφησε το Dusty in Memphis, το κλασικό άλμπουμ που περιλάμβανε το "Son of a Preacher Man". Άλλα σημεία της πλοκής θα περιλαμβάνουν την άρνηση της Springfield να παίξει για κοινό με φυλετικές διακρίσεις, τους αγώνες της με τη σεξουαλική της ταυτότητα και τις μάχες με τον εθισμό.

Duran Duran, Rod Stewart, Def Leppard

Αρκετοί άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες ετοιμάζουν πιθανές βιογραφικές ταινίες. Οι Duran Duran βρίσκονται στα αρχικά στάδια δημιουργίας μιας ταινίας και τους έχουν "προταθεί διάφορα σενάρια και ιδέες", σύμφωνα με τον ντράμερ Roger Taylor. Το συγκρότημα ελπίζει να προχωρήσει σε μια ταινία "τα επόμενα χρόνια". Παρομοίως, ο Rod Stewart παραδέχτηκε ότι υπάρχουν "φήμες" γύρω από μια βιογραφική ταινία, προσθέτοντας ότι "προσεύχεται" να πραγματοποιηθεί όντως μια ταινία. Εν τω μεταξύ, για τους Def Leppard έχει ήδη γυριστεί μια ταινία γι' αυτούς, η τηλεοπτική ταινία του VH1 "Hysteria - The Def Leppard Story". Ο τραγουδιστής Joe Elliott την αποκάλεσε "το μεγαλύτερο σωρό από σκατά που έγινε ποτέ", αλλά παραδέχτηκε ότι ο ίδιος και το συγκρότημα θα ήταν ανοιχτοί σε ένα άλλο πρότζεκτ, αν εμφανιζόταν ο κατάλληλος σκηνοθέτης.