Ακούστε το νέο single των Måneskin

Ακούστε το νέο single των Måneskin
Ακολουθήστε μας στο Google news

LA Fine

17 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Οι Måneskin κυκλοφόρησαν ένα νέο single, το LA Fine, από το επερχόμενο άλμπουμ τους RUSH!, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 20 Ιανουαρίου 2023.

Το LA Fine, το οποίο διαθέτει ρυθμό και γρήγορα φωνητικά, βρίσκει τους Ιταλούς ροκάδες να επιστρέφουν στις ρίζες τους με τον frontman Damiano David να τραγουδά στη μητρική τους γλώσσα.

Παράλληλα με την αποκάλυψη του νέου single, η μπάντα μοιράστηκε και το track-list του επερχόμενου LP, το οποίο αποτελείται από 17 τραγούδια, μεταξύ των οποίων το Mark Chapman, το Gossip (στο οποίο φέρεται να συμμετέχει ο Tom Morello των Rage Against The Machine) και τα κομμάτια Mammamia, Supermodel και The Loneliest που έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Μιλώντας για το νέο άλμπουμ, ενώ συνομίλησε με το NME, οι Maneskin εξηγούν πώς ο δίσκος εμπνεύστηκε από τους Radiohead.

Η μπασίστρια Victoria De Angelis λέει, "Είναι μια νέα άποψη για το νέο μας κοινό, αλλά πάντα παίζαμε μπαλάντες. Αυτό ήταν πάντα ένα μεγάλο μέρος της μουσικής μας, οπότε με αυτό προσπαθήσαμε να πειραματιστούμε λίγο περισσότερο με τον ήχο. Ακούσαμε πολύ Radiohead όπου δουλεύουν πολύ με πετάλια".

Ενώ ο frontman Damiano David προσθέτει: "Νομίζω ότι η έμπνευση που πήραμε από τους Radiohead ήταν να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στη δημιουργία ενός πολύ συγκεκριμένου κόσμου για κάθε τραγούδι.

"Είναι κάτι που κάνουν πολύ, πολύ καλά, οπότε προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε αυτές τις εκπληκτικές ατμόσφαιρες. Δημιουργούν πραγματικά μια εικόνα αυτού που ακούς και αυτό μας έδωσε έμπνευση".

Μετά την κυκλοφορία του RUSH!, το συγκρότημα θα συνεχίσει την περιοδεία του, Kool Kids σε όλη την Ευρώπη.