Το Δεύτερο, το Τρίτο και το Kosmos θα βγουν live από την Εθνική Πινακοθήκη

Το Δεύτερο, το Τρίτο και το Kosmos θα βγουν live από την Εθνική Πινακοθήκη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εξωστρέφεια από την Ελληνική Ραδιοφωνία.

20 Δεκεμβρίου 2022

 

Ολο μας εκπλήσσει ευχάριστα η ΕΡΑ. Αυτή την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί ως και τις 4 το απόγευμα, τα τρία μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ, το Δεύτερο Πρόγραμμα, το Τρίτο Πρόγραμμα και το Kosmos FM θα βρίσκονται -διαδοχικά- για ένα εξάωρο στην Εθνική Πινακοθήκη, εκπέμποντας ζωντανά από το φουαγιέ της, από ένα δίωρο το καθένα.

10:00 – 12:00 ο Πάρις Μέξης και ο Γιώργος Κωνσταντίνου εκπροσωπούν το Τρίτο Πρόγραμμα. Μεταξύ 12:00 - 14:00 ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος και ο Γιάννης Δημητριάδης διαλέγουν μουσική για το Kosmos. Και στο 14:00 - 16:00 η Μαρία Κοζάκου και ο Κώστας Θωμαϊδης εκπροσωπούν το Δεύτερο Πρόγραμμα. Θα αναφερθούν, ανάμεσα σε άλλα, στη συνεχιζόμενη έκθεση με έργα του Κωνσταντίνου Παρθένη, αλλά και στο bazaar που πραγματοποιείται στο πωλητήριο της Πινακοθήκης με παλαιότερες αλλά και νέες εκδόσεις, καθώς και στις ξεναγήσεις στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν τόσο οι επισκέπτες, όσο και οι ακροατές.

Την ημέρα αυτή θα γίνει και μια ξενάγηση ειδικά για εκείνους τους ακροατές που θα κληρωθούν σε διαγωνισμό που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και από τα τρία μουσικά ραδιόφωνα. Και δεν θα είναι ο μόνος. Μέσα από έναν άλλο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, θα προσφερθούν σε ακροατές της ΕΡΤ επετειακοί κατάλογοι από τότε που είχαν εορταστεί τα 100 χρόνια της Πινακοθήκης.

Τέλος, τα μικρόφωνα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας θα φιλοξενήσουν και τη νέα διευθύντρια της Πινακοθήκης Συραγώ Τσιάρα, η οποία θα αναφερθεί στα νέα σχέδια του ιδρύματος.