Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στην ΕΡΤ1

Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στην ΕΡΤ1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στην εκπομπή «Πρόσωπα με τον Χρίστο Βασιλόπουλο».

21 Δεκεμβρίου 2022

Τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής του Θάνου Μικρούτσικου παρουσιάζει η εκπομπή «Πρόσωπα με τον Χρίστο Βασιλόπουλο», την Παραμονή Χριστουγέννων, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, στις 20:00, από την

. Είναι το πρώτο μέρος του αφιερώματος και θα ακολουθήσει το δεύτερο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Την έρευνα έχει κάνει ο Μιχάλης Γελασάκης

Η εκπομπή καταγράφει τα παιδικά χρόνια στην Πάτρα. Εκεί μυήθηκε στη μουσική στο αυστηρό περιβάλλον του Ωδείου. Διεύρυνε τα ακούσματά του χάρη στους αμερικανικούς σταθμούς, που μετέδιδαν rock ’n’ roll.
Η έρευνα φωτίζει ποιοι διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του στα χρόνια της ενηλικίωσης και πώς πολιτικοποιήθηκε τη δεκαετία του ’60 μέσα από τα συλλαλητήρια, τις πορείες πλάι στον Θεοδωράκη και αργότερα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Ο δρόμος μέχρι τον «Σταυρό του Νότου», που άφησε εποχή, ήταν γεμάτος πειραματισμούς, εμπειρίες και σκαμπανεβάσματα.
Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος της εκπομπής, θα γνωρίσουμε τον Θάνο Μικρούτσικο μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που τον έζησαν.
Η σύζυγος και τα τέσσερα παιδιά του μιλάνε, για πρώτη φορά όλοι μαζί, φωτίζοντας την πτυχή του στοργικού οικογενειάρχη, που επικοινωνούσε με παραμύθια, παιχνίδια, μουσική, ακόμα και με επιστολές. Οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες μάς «ξεναγούν» σε άγνωστα μονοπάτια της ζωής ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της γενιάς του.

Στην εκπομπή μιλούν άνθρωποι που ήταν γύρω από τον Θάνο, οικογενειακά ή επαγγελματικά:

Η σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη, οι κόρες του Σεσίλ, Κωνσταντίνα, Αλεξάνδρα, ο ανιψιός του Στέργιος και ο αδελφός του Ανδρέας Μικρούτσικος.
Ακόμα, ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Οδυσσέας Ιωάννου, ο ερμηνευτής και ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Θωμαΐδης, ο μουσικός Θύμιος Παπαδόπουλος, ο ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς, η τραγουδίστρια Ρίτα Αντωνοπούλου, η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, ο καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Μηλιός και ο διοργανωτής συναυλιών Μάνος Τρανταλίδης.

Παρουσίαση: Χρίστος Βασιλόπουλος
Αρχισυνταξία: Δημήτρης Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία – σενάριο: Χρίστος Βασιλόπουλος, Δημήτρης Πετρόπουλος