Αποχωρεί από τον Pepper 96.6 ο Γιώργος Μουχταρίδης

Αποχωρεί από τον Pepper 96.6 ο Γιώργος Μουχταρίδης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το σήμα κατατεθέν του ραδιοσταθμού.

09 Ιανουαρίου 2023

Νέα σελίδα για τον Pepper 96.6, το «εναλλακτικό» ραδιόφωνο που εδώ και έναν μήνα ανήκει στον όμιλο ΣΚΑΪ. Ο συνιδρυτής, διευθυντής και παραγωγός του σταθμού, ο Γιώργος Μουχταρίδης, αποχωρεί από τη συχνότητα η οποία χάνει την ψυχή της. Διότι, όπως και να το κάνουμε, Pepper 96.6 σημαίνει βασικά Γιώργος Μουχταρίδης. Επί 12 χρόνια τώρα. Ηταν ο εμπνευστής του. 

Στη νέα -ΣΚΑΪ- εποχή διευθυντής του σταθμού τοποθετήθηκε εξαρχής ο Χρήστος Παπαδάς με τον Μουχταρίδη να μπαίνει σε δεύτερο ρόλο! Θέλει τέχνη για να κάνεις τέτοια λάθη... Οταν παίρνεις κάτι που είναι 1ο στην κατηγορία του, δεν το πειράζεις. «Αποχώρησα από τον Pepper διότι μου πρότειναν να είμαι brand manager του σταθμού, να μην έχω δηλαδή πλέον τη διεύθυνσή του την οποία μέχρι πρότινος απολάμβανα δημιουργικά», λέει ο Γιώργος.

Ο Γιώργος Μουχταρίδης ίδρυσε τον Pepper 96.6 το 2011, μαζί με τον τότε ιδιοκτήτη της συχνότητας, Ανδρέα Γιαννίκο. Προέρχονταν από μια μακρόχρονη «θητεία» στη διεύθυνση και το πρόγραμμα του (επιτυχημένου) Kosmos 93.6, η οποία έληξε την ίδια χρονιά, και μια πολύ σύντομη στον En Lefko 87.7, στο μεσοδιάστημα. Το νέο ραδιόφωνο στήθηκε κυριολεκτικά από το «μηδέν», πάνω σε μια συχνότητα η οποία μετρούσε πολλά αποτυχημένα εγχειρήματα (Δίφωνο, Hijack, Captain Jack, Profit κ.ά.) και την άκουγαν ελάχιστοι.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες που τον ανέλαβε ο Γιώργος Μουχταρίδης, ο νέος «96.6» κατάφερε να τραβήξει την προσοχή των ακροατών με τις ιδιαίτερες (κυρίως έθνικ) μουσικές του επιλογές. Τον Σεπτέμβριο του 2011 «βαπτίστηκε» Pepper 96.6 και σταδιακά εμπλούτιζε το πρόγραμμά του με εκπομπές, με παραγωγούς που προέρχονταν κυρίως από το Kosmos 93.6 αλλά και άλλα ραδιόφωνα.

Το νέο ραδιόφωνο ξεκίνησε με πενιχρά μέσα, καθώς το λανσάρισμά του συνέπεσε με την κρίση στο Alter που συμπαρέσυρε τον όμιλο Γιαννίκου. Παρόλα αυτά όμως, ο Pepper 96.6 κατάφερε να διπλασιάσει την ακροαματικότητά του μέσα σε μισό χρόνο, και να εδραιωθεί γρήγορα στις προτιμήσεις των ακροατών της Αθήνας. Υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Μουχταρίδη, ο σταθμός κατάφερε να γίνει μέσα σε 12 χρόνια ένα από τα κορυφαία (και, σύμφωνα με τις τελευταίες ακροαματικότητες, το κορυφαίο) «εναλλακτικά» ραδιόφωνα της Αθήνας.

Λίγοι είναι στην ελληνική ραδιοφωνική αγορά οι άνθρωποι που έχουν στήσει, εκ του μηδενός, περισσότερα από ένα ραδιόφωνα. Ο Μουχταρίδης είναι ένας από αυτούς. Να δούμε σε τι καινούργιο ραδιοφωνικό project θα μπει τώρα. Είναι ικανός και για τρίτο επιτυχημένο εγχείρημα. Τον τιμάει η απόφασή του για αποχώρηση, οφείλουμε να το σημειώσουμε. 

Οσο για τον Pepper 96.6, λίγα πράγματα θα τον θυμίζουν σε λίγο διάστημα.