Απαλλακτική απόφαση για τον Best 92.6 μετά από... 17 χρόνια

Απαλλακτική απόφαση για τον Best 92.6 μετά από... 17 χρόνια
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αφορά την περίφημη εκπομπή του Γρηγόρη Ψαριανού, η οποία παραλίγο να «σβήσει» τον ραδιοσταθμό από τα FM.

27 Ιανουαρίου 2023

Μια απόφαση που αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τα «ταχύτατα» αντανακλαστικά του κράτους, δημοσίευσε το ΕΣΡ. Συγκεκριμένα η εταιρία «Ραδιοφωνικός Σταθμός 92,6 Ι.Κ.Ε.», ο συνεταιρισμός που λειτουργεί τον Best 92.6 τα τελευταία 7 χρόνια, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που σχετίζονταν με την προ 17ετίας εκπομπή του Γρηγόρη Ψαριανού, η οποία αρχικά είχε οδηγήσει στην οριστική διακοπή της λειτουργίας του σταθμού.

«Δεδομένου δε ότι η εν λόγω παράβαση αφορούσε πρόγραμμα που μεταδόθηκε σε χρονικό σημείο που ιδιοκτήτρια του σταθμού ήταν η εταιρεία «Three Dee Ανώνυμη Ραδιοφωνική Εταιρεία» και όχι η εγκαλουμένη (σ.σ.: ο συνεταιρισμός των εργαζόμενων), η τελευταία ουδεμία ευθύνη φέρει για τις ανωτέρω διοικητικές παραβάσεις και πρέπει απαλλαγεί», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΕΣΡ στο σκεπτικό του.

Εκεί γίνεται αναφορά και στην μερικώς αθωωτική απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2018, 13 χρόνια από τότε που η επίμαχη εκπομπή βγήκε στον αέρα, στην οποία η ποινή της οριστικής διακοπής λειτουργίας στον Best 92.6 αντικαταστάθηκε με άλλη, πιο επιεική.