Εξι δίωρες εκπομπές για τα 60 χρόνια του Χρήστου Λεοντή στο τραγούδι

Εξι δίωρες εκπομπές για τα 60 χρόνια του Χρήστου Λεοντή στο τραγούδι
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εξαιρετική ραδιοφωνική ιδέα από τον 105.5 Στο Κόκκινο.

19 Απριλίου 2023

Ο Χρήστος Λεοντής είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες που ξεκίνησε τη δημιουργική του δραστηριότητα το 1963, δηλαδή πριν από 60 χρόνια.

Έχει συνθέσει εξαιρετικούς κύκλους τραγουδιών, μουσική για τον κινηματογράφο και έχει αναδειχθεί ως ο πολυγραφότερος συνθέτης μουσικής για το θέατρο: δεκάδες από τις εργασίες του για παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, του Εθνικού Θεάτρου και άλλων σκηνών άφησαν εποχή. Το τραγουδοποιητικό του έργο είναι πολύ αγαπημένο στον κόσμο της Αριστεράς, διότι διαπνέεται από μια ισχυρή κοινωνικοπολιτική εσωτερική συνείδηση, που μπορούμε να την συνοψίσουμε στον μελοποιημένο από εκείνον στίχο του Ντάριο Φο που επιμένει πως «σωστό κι αντρίκιο είναι να στέκεσαι στο πλάι του φουκαρά που έχει δίκιο».

Ο 105.5 Στο Κόκκινο λοιπόν αποφάσισε να γιορτάσει τα 60 χρόνια του Χρήστου Λεοντή με έξι δίωρες εκπομπές που ξεκινάνε το Σάββατο 22 Απριλίου και φτάνουν ως την Κυριακή 7 Μαΐου. Θα μεταδίδονται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 3 το μεσημέρι. Στην παραγωγή, επιμέλεια και παρουσίαση βρίσκεται ο Αλέξης Βάκης.

Ας σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μέρος του μουσικού υλικού που θα μεταδοθεί είναι σπάνιο και ακυκλοφόρητο, μιας και προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη.

 Φωτογραφίες του Δημήτρη Κοιλαλού, Γιώργος Μπαλούμης και τον Λάζαρος Καραγιάννης στον ήχο των εκπομπών, Παναγιώτης Χούντας, για τον τον ήχο των συνεντεύξεων, Βαγγέλης Παναγιωτουνάκος στον συντονισμό της παραγωγής.