Μία Κυριακή γεμάτη με τζαζ στο Kosmos

Μία Κυριακή γεμάτη με τζαζ στο Kosmos
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την Κυριακή 30 Απριλίου είναι η Διεθνής Ημέρα Τζαζ!

29 Απριλίου 2023

Και το καλό ξένο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, τη γιορτάζει από το πρωί έως το βράδυ με αφιερώματα, μία συναυλία-ντοκουμέντο και πολλή τζαζ.

Στις 8 το πρωί, ο Γιώργος Φλωράκης θυμίζει μεγάλες φωνές της jazz, από την Billie Holiday, μέσω της Cassandra Wilson, στη Samara Joy. Και από τον Johnny Hartmann, μέσω του Kurt Elling, στον Gregory Porter.

Στις 10 το πρωί, η Γιώτα Κοτσέτα θα παρουσιάσει μόνο τζαζ soundtracks. Το «Ασανσέρ για Δολοφόνους», το «Round Midnight», το «Whiplash», το πρόσφατο «Soul» κ.ά..

Στις 12 το μεσημέρι, ο Μιχάλης Καμάκας κάνει μία περιήγηση στην πιο σύγχρονη όψη της τζαζ σκηνής της Αγγλίας: Nubya Garcia, The Comet Is Coming, Kokoroko, Ezra Collective κ.α.

Στις 16:00, ο Ιωσήφ Βάγγερ επιλέγει τραγούδια της jazz-rock σκηνής. Από την Janis Joplin και τους Doors, μέχρι τους Steely Dan και τον David Bowie.

Στις 20:00, η Θάλεια Καραμολέγκου παρουσιάζει βιβλία της τζαζ. Από τις «Ιστορίες από την εποχή της τζαζ» του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, το «Σέντραλ Παρκ» του Γκογιόμ Μισσό, την «Τρομπέτα» της Τζάκι Κέι, τον «Χειμώνα στη Λισσαβώνα» του Αντόνιο Μουνιόθ Μολίνα, ως την «Τζαζ της Λογοτεχνίας» του Σάκη Παπαδημητρίου και την σταθερή αγάπη του Χαρούκι Μουρακάμι για την τζαζ αλλά και το κλασικό «Και όμως όμορφα» του Τζεφ Ντάιερ.

Και ακριβώς τα μεσάνυχτα θα μεταδοθεί μία συναυλία που έδωσε το 2001 ο σπουδαίος πιανίστας και συνθέτης Ahmad Jamal που πέθανε πριν από λίγες μέρες (16/4/2023) στα 93 του χρόνια. Παίζει με το τρίο του (Idris Muhamad στα τύμπανα και James Cammack στο μπάσο) στο φεστιβάλ Jazz Baltica. Επιμέλεια και παρουσίαση: Γιάννης Δημητριάδης.

Για non stop τζαζ μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και το KosmosJazz.gr