Kiss FM: 30 χρόνια παίζει επιτυχίες

Kiss FM: 30 χρόνια παίζει επιτυχίες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Γενέθλια σήμερα για τον ιστορικό μουσικό ραδιοσταθμό.

01 Μαΐου 2023

 

Τρεις δεκαετίες στον αέρα συμπληρώνει σήμερα ο Kiss 92.9, ένας από τους μακροβιότερους ξένους ραδιοσταθμούς της Αθήνας. Ήταν Πρωτομαγιά του 1993 όταν ο τότε Nobel FM πέρασε στην ιστορία για να δώσει την θέση του στους 90.9 (και από το 2001 στους 92.9), στον Kiss.

Ένα δημιούργημα του Παναγιώτη Κωστάκη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του μέχρι και σήμερα, αλλά και σπουδαίων ονομάτων του ελληνικού ραδιοφώνου όπως ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος, ο Γιώργος Πολυχρονίου και ο Ίζυ Κουτιέλ.

Στην αρχή ξεκίνησε ως ένας ξένος mainstream σταθμός που έπαιζε ως επί το πλείστον νέες κυκλοφορίες, κερδίζοντας την «εμπιστοσύνη» πολλών ακροατών της Αθήνας. Προς τα μέσα της δεκαετίας του 2000 όμως άλλαξε ρεπερτόριο, και στράφηκε προς το adult pop όπου παραμένει έως σήμερα.

Πάνω στον Kiss «χτίστηκε» ένας μικρός ραδιοφωνικός όμιλος, με αρκετούς «αδερφούς» σταθμούς κατά περιόδους. Τον NRG 105.5, τον Hot FM 104.6 και τώρα τον Rebel 105.2. Αλλά και ένα μεγάλο δίκτυο με συνεργαζόμενους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων αρκετοί λειτουργούν μέχρι και σήμερα. Ένας εξ αυτών ήταν ο Kiss FM 90.8 της Θεσσαλονίκης, «πρόγονος» του επιτυχημένου Zoo Radio.

Σήμερα, ο Kiss 92.9 εξακολουθεί να είναι ένας ραδιοσταθμός με μεγάλο κοινό, έχοντας κάνει σχετικά πρόσφατα μια ακόμη (μικρή) αλλαγή στο ρεπερτόριό του. Από το e-tetRadio ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση.